Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 25. csütörtök
F1

A sikeres Formula-1-es fogadás részletei

A Formula-1 világbajnokság az egyik legtöbbek által követett autósport a világon. Közvetítéseiket milliók nézik a képernyők előtt ülve, illetve a zsúfolásig tömött lelátókon. Bár a járvány okozta helyzetben a pályákról nem vagy csak nagyon korlátozott módon szurkolhatnak a rajongók, az F1 fogadás láza nem hagyott alább az idei, csonka bajnokságban sem.

photo-1593693044238-f14e5b164e75

A Forma-helyzet

Sokak szerint a 2020-as idény az egyik legkülönlegesebb, ugyanakkor legfelkavaróbb szezon is volt, bár jelen cikk írásakor még közel két hónap van hátra az utolsó körökig. Ennek oka, hogy a koronavírus járvány világszerte elterjedt pandémiává vált, és ezáltal sehol nem kímélte a Formula-1 csapatait sem. Többször hallottunk hírt fertőzésekről, de az évadot jellemezték az üres lelátók, az átrendezett versenynaptár, és az erősen megvágott büdzsé is. Ez persze nem jelenti azt, hogy izgalmak nélkül maradtunk volna, mégis rendre érvényesült a papírforma, és 2020-ban is azt nézhettük végig, ahogy az éppen aktuális topcsapat tönkre nyeri magát.

A Forma 1 fogadás különlegessége, hogy nem csupán az egyes versenyekre, illetve a világbajnokság végeredményére lehet fogadni, de néhány irodában tippelhetünk olyan különleges eseményekre is, mint hogy Fernando Alonso vajon melyik évadban tér vissza a sportágba. Természetesen az éppen aktuális favoritra - aki sokáig Michael Schumacher, később pedig Sebastian Vettel volt, jelenleg pedig Lewis Hamilton - alacsonyak a szorzók, hiszen a Forma 1-ben évtizedek óta jellemző, hogy az aktuális topcsapat vezető pilótája lesz a világbajnok. Az izgalmas versenyzés ezért sokszor az első két hely helyett a dobogó alsó fokára, vagy még inkább az ötödik helytől lefelé lévő rajtkockákra tevődik át.

A 2021-es évadról még ugyan nem tudunk sokat, és ezért a legtöbb fogadóiroda még nem kínál rá fogadható eseményeket, de az már most bizonyos, hogy az F1 fogadás főszereplője jövőre is Hamilton és a Mercedes marad. Ugyanakkor azáltal, hogy több más csapat is a Mercedes motorjaiból vásárolt be magának, várható, hogy a McLaren is jobban szerepel majd, mint ahogy azt az idei év alapján várhatnánk. Az utolsó futamig a legtöbb csapat bejelenti a következő évad versenyzőit, és idén van is még néhány nyitott kérdés. Talán a legizgalmasabb ezek közül, hogy melyik csapat égisze alatt versenyzik majd Sebastian Vettel a decemberben lejáró ferraris szerződését követően.

 

A fogadás menete

A Forma-1 sportfogadás szerencsére nem különbözik más népszerű sportok folyamataitól, így a következőkben álljon itt néhány lépés, amelyek bemutatják, hogyan kezdjünk hozzá és mire számítsunk. A részletek megtalálhatóak a Mightytips.hu weboldalán.

 

  • Első lépésként válasszuk ki az általunk szimpatikusnak talált fogadóirodát és lépjünk fel a honlapjára.

  • Regisztráljunk - ez a folyamat a legtöbb esetben rövid és könnyű lesz, hiszen csupán néhány adatot kell majd megadnunk magunkról. Néhány iroda azonban jobban ellenőriz bennünket, így például a magyar TippMixPro is, ahol hozzávetőlegesen 15 perces folyamatra hagyjunk majd kellő időt.

  • Bejelentkezés után töltsük fel egyenlegünket a tervezett játékokhoz elegendő összeggel. A minimum befizetés általában egy, másfél eurónál kezdődik. A fizetés módja lehet VISA és Mastercard bank- vagy hitelkártya, banki átutalás, e-pénztárcák, mint a PayPal és a Skrill, de sok helyen alternatív megoldásokat is kínálnak (például a BitCoint).

  • Ha egyenlegünk is pozitív, akkor indulhat a játék! Válasszuk ki az autósportokat (sok helyen motorsportnak hívják) és azon belül a Forma 1 fogadás kijelölésével kezdjünk.

 

Felvezető kör, azaz a kezdők taktikái

 

photo-1601956982970-43d7f480f568

Ha igazán sikeresek szeretnénk lenni a fogadás során, akkor érdemes néhány taktikát és stratégiát követnünk, illetve a profiktól olyan fortélyokat ellesni, amelyek megkímélnek bennünket a kezdőkre jellemző hibáktól.

Első javaslatunk, hogy ne ugorjunk rögvest fejjel a falnak, inkább gondoljuk át, milyen típusú fogadásokat, milyen összeggel szeretnénk megtenni, és ebből készítsünk egy tervet. Ez lehet akár egy táblázat is, amelyhez számos szoftver és applikáció nyújthat segítséget. Ha elkészültünk, akkor érdemes részletesen megismerkedni azokkal a sportokkal, amelyekre fogadni szeretnénk. Milyen bajnokságokat játszanak? Kik a világbajnokok? Melyek a top csapatok? Ezek alapján sokkal könnyebben hozzuk majd meg a játékkal kapcsolatos döntéseinket.

Ha elméletből már ötösre vizsgáznánk, akkor ugorjunk fejest a gyakorlatba is! Azonban elsőre még ne tegyünk igazi téteket, inkább játszunk virtuális pénzzel. Van olyan fogadó oldal, ahol ezt a rendszerben is megtehetjük, de az egyszerűség kedvéért nyugodtan használjunk egy sima táblázatot. Írjuk össze, hogy melyik meccsekre és azon belül melyik csapatokra vagy sportolókra fogadnánk, és hogy mekkora összeget szánunk rájuk. A meccsek végeztével - a kijelölt teszt időszakunk végén - nézzük meg, mennyi pénzt sikerült nyerni, illetve ha nem sikerült, akkor annak mi lehetett az oka. Ilyen módon pénzvesztés nélkül tanulhatjuk meg a játék csínját-bínját.

Végezetül, íme, egy különleges stratégia, amelyet a profi fogadó játékosok a pénzügyek világából lestek el: az úgynevezett diverzifikáció technikája úgy működik, hogy keresünk olyan meccseket, amelyeknél van biztos tippünk arra vonatkozóan, hogy ki fogja azokat megnyerni. Ezekre a “tuti tippekre” tesszük a játékra szánt keretünk 70-80%-nyi részét és csak a maradékkal hazardírozunk olyan események kapcsán, amelyek ugyan nagyobb szorzóval kecsegtetnek, de emiatt sokkal nagyobb a kockázatuk is. Ahelyett, hogy random meccsekre szórnánk el a pénzt, érdemes a fenti taktikát követve tudatosan játszani, és ezáltal erősen növelni nyerési esélyeinket.

Ehhez nincs is más dolgunk, mint a fentieket megfogadva felregisztrálni a kiválasztott, biztonságos fogadóiroda honlapjára, és elindítani az F1 fogadás folyamatát. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?