DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Nem adunk esélyt a felügyelőknek!

Az oroszországi rajtpróbás büntetése után ígéretet tett a hatszoros F1-es világbajnok, hogy a Mercedesszel együtt át fogják nyálazni a szabálykönyvet, hogy esélyt se adjanak a stewardoknak.

A hétvégi Formula-1-es Orosz Nagydíj legtöbb beszédtémát szolgáltató eseménye kétségkívül Lewis Hamilton büntetése volt: a hetedik vb-címe felé menetelő pilóta kétszer is a kijelölt zónán kívül hajtott végre rajtpróbált a verseny előtt, emiatt összesen tíz másodperces időbüntetéssel „jutalmazták” (a büntetőpontjait később visszavonták).

hamilton-mercedes-szocsi-futam



A végül harmadik helyen beérő mercedeses a leintés után úgy fogalmazott, hogy a felügyelők így akarják megállítani őt a sikerszériájában. Éppen ezért csapatával együtt igyekeznek kiszűrni minden lehetséges hasonló hibát – szavait a Motorsport.com idézi:

„Azt hiszem, át fogjuk nyálazni a szabálykönyvet, hogy megtaláljuk a területeket, ahol kitalálhatnak ilyen szabályokat és ahol még soha korábban nem adtak büntetéseket. Megpróbáljuk ezeket mind kitalálni, aztán pedig igyekszünk bebiztosítani magunkat ezek terén. Nem hiszem, hogy bárkit is büntettek volna ilyenért, szóval keményen fogunk dolgozni ezen. Korábban teljesítettünk már néhány szezont büntetés nélkül, szóval csak biztosra kell mennünk, hogy ne adjak semmilyen okot, még egy csipetnyit sem nekik arra, hogy bármit is csinálhassanak.”

Hamilton a fentieket vélhetően még szintén vasárnap nyilatkozta, néhány nappal később ugyanis már higgadtabban fogalmazott a saját Instagram-oldalán: elmondása szerint „nehézségekkel szembesülve talán nekem sincs mindig igazam. Feszült helyzetekben talán nem mindig úgy reagálok, ahogy azt elvárjátok tőlem, de én is ember vagyok, és szenvedélyesen végzem a dolgom”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: