DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Így próbálnak megállítani

A Mercedes pilótája szerint még soha senki nem kapott ilyen büntetést egy ennyire nevetséges dologért - úgy véli, hogy így próbálják visszafogni, de jó, legyen, majd meglátjuk, hogy mi történik.

Ugyan az autóból kiszállva Lewis Hamilton még nem akart beszélni arról, hogy miért büntették meg az Orosz Nagydíj előtt, kicsivel később mégis kifejtette erről a véleményét. A világbajnok szerint meg kell néznie, hogy pontosan mit is mond a szabálykönyv, illetve hogy mit csinált rosszul, de szerinte egyértelmű a helyzet, a versenybírók így próbálják őt megállítani - a büntetések miatt csak harmadik lett Szocsiban, Valtteri Bottas pedig tizenegy pontot hozott rajta.

stop



"Elég biztos vagyok abban, hogy korábban senki nem kapott kétszer öt másodperc büntetést valami ilyen nevetséges dologért. Nem veszélyeztettem senkit, millió pályán csináltam ezt az évek során, soha nem kérdőjelezték meg, most ez van. Hogy túlzó-e a büntetés? Persze, hogy az, de ezt is lehet várni. Megpróbálnak megállítani, nem? De oké, rendben. Le kell szegnem a fejem, koncentrálnak maradni, aztán meglátjuk, hogy mi történik" - magyarázta Hamilton.

A brit a bokszkiállás időpontjával sem volt elégedett, de ezt már nem ecsetelte külön - szemmel láthatóan elvette a kedvét ez az egész, a büntetések miatt feldúlt volt és nem is igazán feszült rá arra, hogy ennél többet hozzon ki a futamából. Mint mondta: át kell beszélniük a dolgokat, neki pedig arra kell figyelnie, hogy többet ne kerülhessen ilyen helyzetbe. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: