DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton nem akart beszélni a futam után

A Mercedes brit F1-es pilótája nem is nagyon akart válaszolni a kérdésre az autóból kiszállva - ez van, nem számít, hogy ki hibázott, elteszi a pontokat, gratulál Bottasnak, haladjunk.

Finoman szólva sem lehet elégedett az Orosz Nagydíj alakulásával Lewis Hamilton, hiszen a szombati időmérőt még nagy fölénnyel nyerte, ám a tiltott rajtpróba miatt összeszedett büntetése miatt reális esélye nem volt a futamgyőzelemre. Végül az egész verseny során kicsit háttérben autózott és bár a dobogóra felfért harmadikként, de nem jött össze a 91. győzelem - ezt a vasárnapot most Bottas vitte.

hami_2



Hamilton nem nagyon akart mit mondani a futam utáni szokásos nyilatkozat során - először csak a szurkolóknak köszönte meg, hogy kijöttek, integetett nekik, majd a második kérdésre sem igazán tudott mit válaszolni. "Hogy mi történt? Nem igazán számít ez most... elfogadom, hogy ennyi pontot szereztünk, most ez van. A futamon nem sok mindent csináltam, csak tartottam a pozíciómat, gratulálok Valtterinek" - összegzett a brit, aki láthatóan csalódott és feldúlt volt az eseményeket követően.

Hamilton persze ezzel együtt is magabiztosan vezeti a bajnokságot - 44 ponttal még mindig ő áll jobban, úgyhogy nagy aggodalomra azért nincs oka azért, mert egyszer becsúszott egy hiba és emiatt kikapott Bottastól. Azt mondjuk nem részletezte, hogy ki is hibázott...

Egy dolog viszont még érdekes lehet: Hamilton két büntetőpontra van az egyfutamos eltiltástól, vagyis ha bármi történik a következő négy futamon, akkor viszont igenis bajba kerülhet még. Ehhez egy szabadedzéses feltartás is elég...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: