DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Talán nekem sincs mindig igazam

A brit pilóta kedden a közösségi médiában reagált az őt ért kritikákra, miután az Orosz Nagydíj hétvégéjén azzal vádolta meg az FIA-t, hogy szándékosan tesz neki keresztbe.

Elismerte baklövését a múlt hétvégén szabotálást kiáltó Lewis Hamilton. A brit pilóta az F1 oroszországi futama előtt két ritka hibát követett el, amiért a felügyelők első körben időbüntetéssel és büntetőpontokkal sújtották őt. A hatszoros világbajnokot meglehetősen rosszul érintette a megrovás, amiről utólag úgy nyilatkozott: nem is kérdés, az FIA így próbálja gátolni őt és a világbajnokságát. Kijelentése az F1 és az FIA legfelsőbb köreiből is ellenérzést váltott ki, a ballépés súlya már csak a felsorolt nevek alapján is érezhető: többek között Michael Masi versenyigazgató, Ross Brawn sportszakmai vezető és Mika Salo felügyelőtag is kifejtette véleményét a kijelentéssel kapcsolatban.

00120018_158 (1)



Tettét átgondolva Hamilton kedden az alábbi üzenetet tette közzé a közösségi médiában, amit a Racefans szúrt ki.

„Nehézségekkel szembesülve talán nekem sincs mindig igazam. Feszült helyzetekben talán nem mindig úgy reagálok, ahogy azt elvárjátok tőlem, de én is ember vagyok, és szenvedélyesen végzem a dolgom. Minden egyes nap tanulok, fejlődök. Megtanulom a leckét, és készülök a következő harcra. Köszönöm azoknak, akik velem együtt küzdenek, és támogatnak engem.  Still we rise!” – zárta jelmondatával a bejegyzést.

Hamilton hétvégi vádja már csak azért is kínosan hatott, mert a verseny estéjén az FIA enyhített a retorzióján, és a kiszabott két büntetőpontot 25 ezer eurós pénzbüntetésre módosította. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: