DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ross Brawn is visszaszólt Hamiltonnak

Az F1 egyik vezére szerint Hamiltonnak magába kell néznie és elkerülnie az ilyen hibákat, akkor nem lesz semmi gond - tudja, hogy a csapat pontosan ezt is fogja majd tenni Szocsi után.

Továbbra is téma Lewis Hamilton oroszországi büntetése, illetve az arra adott reakciója - szerinte így próbálják őt megállítani, mert jogtalannak ítélte a büntetését. Többen is megszólaltak már ezzel kapcsolatban, most Ross Brawn is kitért rá - a Formula-1 igazgatója a sorozat hivatalos weboldalára írt szokásos futamösszegzőjébe szőtte bele az esetet.

brawn_1



"Lewisnak balszerencséje volt az utóbbi időben, büntetést kapott Monzában és most Szocsiban is. Személy szerint én elmennék, nyalogatnám a sebeimet és azon gondolkodnék, hogy hogyan tudnám megelőzni az ilyen eseteket a jövőben" - magyarázta a büntetéssel kapcsolatban Brawn. "Tudom, hogy a csapat ezt is fogja csinálni. Sok embert ismerek a csapatból még abból az időből, amikor én is ott voltam, tudom, hogy felismerik, hogy elkövettek pár hibát."

Brawn szerint egyébként Valtteri Bottas hibátlanul vezetett és minden dicséretet megérdemel - Hamiltonnak viszont másképp kell kezelnie az ilyen hétvégéket. "A balszerencse és a hiba előfordul, az számít, hogy hogyan reagálunk rá. Könnyű azt gondolni, hogy ellenünk van a világ, de szinte mindig van valami, amit lehetett volna másképp csinálni és amiből tanulhatunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: