DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton még örül is hetedik helyének

Bőven van oka a győzelmet elveszítő, de így is a hetedik helyet megmentő Lewis Hamiltonnak az örömre. Leginkább azért, mert legfőbb riválisa pont nélkül maradt, de a brit örül Gasly sikerének is.

A verseny első harmadában teljesen egyértelműnek tűnt, hogy újabb, nagyon sima Lewis Hamilton-sikert könyvelhetünk el az Olasz Nagydíjon, az események azonban másképp alakultak. A Kevin Magnussen lerobbanó autója miatt érvénybe lépő biztonsági autós szakasz elején a bokszutcát lezárták, a hatszoros világbajnok ezt nem vette észre és bejött kerékcserére. Ám ezért később 10 másodperces stop and go büntetéssel sújtották, ami végül nagyon sokba került neki.

Az újraindítás után a mezőny legvégére esett vissza, de megmutatta, mire is képes a Mercedes, ha igazán meg kell hajtani. 29 másodperces hátrányát tizenhétre faragta le a leintésig, felzárkózott a hetedik pozícióba, ráadásul a leggyorsabb körért járó bónuszpont is őt illeti meg. Egyáltalán nem csalódott, főleg azért, mert Max Verstappen autója megadta magát, így még növelte is előnyét az összetett pontversenyben (csak Bottasszal szemben vesztett néhány egységet, nem sokat, mivel a finn csak ötödikként végzett).

Hamilton benézte a jelzéseket, ezen ment el a futamgyőzelme


„Először is hatalmas gratulációm Pierre-nek, óriási eredmény ez, amit ma elért. Emlékezzünk, tavaly egy élcsapat elbocsátotta, most pedig a fiókcsapattal legyőzte az anyaistállót (a Red Bullt). Őszintén örülök a sikerének” – nyilatkozta sportszerűen a végül hét ponttal gazdagodó Lewis Hamilton a Sky Sports adásában.

„Ma nem úgy jöttek össze a dolgaink, ahogy azt szerettük volna, de ami nem öl meg, az megerősít. Élveztem, hogy ilyen sokat csatázhattam, sorra jött egyik a másik után. Vállalom a felelősséget, hogy nem vettem észre a megfelelő táblákat, de így egyáltalán nem olyan rossz a helyzet, hogy végül hetedikként futhattam be és még a leggyorsabb kör is az enyém lett. Max Verstappen egyetlen pontot sem szerzett ma, úgyhogy szinte semmit nem vesztettem” – tette hozzá a brit ász.

Ráadásul a Mercedes fölénye annyira hatalmas ebben a szezonban, hogy nemigen kell aggódnia az összetett pontverseny miatt a már most is fölényesen vezető Hamiltonnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: