DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Gasly el sem hiszi, hogy felért a csúcsra

Micsoda verseny Monzában! Egy kis káosz elég volt ahhoz, hogy rendkívüli dobogót láthassunk, Gasly és Stroll elégedett, Carlos Sainz kicsit sajnálja az elszalasztott győzelmi lehetőséget.

Senki nem fogadott volna egy ilyen első hármasra a futamot megelőzően, az Olasz Nagydíj azonban bővelkedett a meglepetésekben, amire már óriási szüksége volt az utóbbi időben időnként unalmassá váló száguldó cirkusznak. Monzában elhozta a sors az izgalmakat.

„Ez szenzációs, hihetetlen, még képtelen vagyok igazán felfogni is, hogy mi is történt velem. Őrült verseny volt, a piros zászlónál éreztük, hogy jó helyzetbe kerültünk, de nagyon gyors autók voltak még mögöttem. Óriási hullámvasút, amin az elmúlt 18 hónapban keresztülmentem. Már tavaly is fantasztikus érzés volt az első dobogós helyemet begyűjteni az istállóval, most pedig sikerült még feljebb lépnem” – ecsetelte véleményét óriási örömmel az élete első győzelmét arató Pierre Gasly.

„Az olasz színekben induló Alpha Tauri istálló hazai pályáján nyerhettem itt Monzában. Alig hiszem el. Alig találom a megfelelő szavakat, ez a csapat annyira sokat tett már értem, tőlük kaptam először lehetőséget a Formula-1-ben, az első dobogómat és az első győzelmemet is velük értem el. Nem tudom elégszer mondani, mennyire boldog vagyok, mindenkinek köszönöm az Alpha Taurinál és a Hondánál is, aki ezért a sikerért tett.”

„Olivier Panis 1996-os győzelme óta én vagyok az első francia futamgyőztes a Formula-1-ben, elképesztő. Amikor megérkeztem a Formula-1-be, akkor az volt bennem, hogy ezen végre változtassak, nem gondoltam volna, hogy ez most fog megtörténni az Alpha Taurival. Folyamatosan fejlődünk, őrület, ami ma történt” – tette hozzá az egész évben az autóból mindent kihozó Gasly.

Az Alpha Tauri nyer a McLaren és a Racing Point előtt - ki fogadott volna erre?


„Nagyon közel volt életem első győzelme, emiatt kicsit csalódott vagyok a második hely miatt. Bár a rajtnál eszem ágában sem jutott volna, hogy az első helyért küzdhetek itt Monzában. A verseny elején Lewis mögött magabiztosan tartottam a második pozíciót, nagyon jól ment az autó. Egyszer csak azt láttam, hogy Pierre elém került a kerékcserék után, csak gondolkodtam, hogy ez hogy történhetett meg” – nyilatkozta némi csalódottsággal a második helyen befutó Carlos Sainz.

„Számomra kicsit szerencsétlenül jött ki a biztonsági autó. Utána a hatodik helyről zárkóztam fel a második helyre, közben kicsit lemaradtam Pierre-től, utána sikerült felzárkóznom, de az előzés már nem jött össze. A középmezőnyt a verseny bármely szakaszában könnyedén magam mögött tartottam. Nem kizárólag a szerencsének tudom be ezt a második helyezést, nagyon megdolgoztunk érte. Pech, hogy néhány tizeddel végül Pierre mögött futottam be, de ha nem történik semmi különös, akkor pedig Lewis mögött végeztem volna” – ismerte el a spanyol, aki így is pályafutása legjobb eredményét érte el ezzel a második hellyel.

„Eltelt már néhány év azóta, hogy legutóbb dobogóra állhattam, úgyhogy boldog vagyok, jó érzés ismét az első háromba kerülni. Teljesen őrült futam volt, nagyon örülök Pierre sikerének, nagyon megérdemelte, nagyszerűen rajtolt és végig egészen kiegyensúlyozottan versenyzett. Nekem is megvolt az esélyem, kicsit én veszítettem el, a második helyről rajtolhattam, de az újraindításnál nem volt megfelelő tapadása az autómnak” – ismerte el a harmadik helyen befutó Lance Stroll.

„Az újraindulás után többen is megelőztek, sorra vesztettem a pozíciókat. Sainzcal is remek csatát vívtunk, oda-vissza előzgettük egymást, mindent egybevetve nagyszerű harcot mutattunk be, én pedig örülök ennek a harmadik helyezésnek, igaz, a győzelem is lehetséges lett volna. A piros zászló után sosem könnyű azonnal visszazökkenni, hogy újra kell rajtolnunk és ismét felvenni a legjobb ritmust, de ismétlem, tényleg örülök a harmadik helynek” – tette hozzá elégedetten a kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: