DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Csak egymástól tart a két Mercedes-pilóta, Sainz a nevető harmadik

Carlos Sainz a legjobb ötbe kerüléssel is nagyon elégedett lett volna, Bottas hiányolta a szélárnyékot gyorsköre végén, Hamilton pedig nem tud betelni saját remeklő Mercedesével.

Egész hétvégén látszott, hogy a két Mercedes foghatatlan Monzában, kizárólag az volt kérdéses, ki végez a Hamilton-Bottas páros mögött az időmérőn. Végül Carlos Sainz rakta össze a legjobb kört a McLarennel, így bravúros teljesítménnyel megkaparintotta a harmadik rajtkockát. Nyolc tizedet vertek a Mercedesek a harmadik helyezettre, a motormódok betiltása semmi változást nem hozott, hatalmas a címvédő istálló előnye. Ismét Lewis Hamilton került az élre.

„Elképesztően jó teljesítményt nyújtott a csapat ma is, az időzítés is kitűnő volt, amikor pályára küldtek. Ennek is köszönhető, hogy két teljesen tiszta kört tudtam futni a Q3-ban. Így sem volt egyszerű dolgom, Valtteri végig igencsak közel volt hozzám. Néhány dolgon változtattunk az időmérő előtt, ezek is beváltak” – dicsérte csapatát a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamilton.

„A korábbi években többször is előfordult, hogy a mostaninál jóval kevesebb tapadással és leszorítóerővel rendelkeztem. A Lesmo kanyarok különösen nagy élvezetet nyújtanak most. A beállítások miatt a lassú kanyarok nem könnyűek, oda kell figyelni. A gázadással lehet kicsit játszogatni, minél hamarabb meg kell találni az autó ideális egyensúlyát és akkor minden rendben megy” – összegzett elégedetten a brit.

Hamilton örül, hogy gyakorlatilag tökéletes autót vezethet


„A Q2-ben még az élen zártam, a döntő szakaszban azonban nem sikerült megismételnem. Nem a legjobb időpontban mentem ki a pályára, mi nem is játszottunk a szélárnyékkal, ezért is mentem elsőként ki. A kör végén éreztem a hatását annak, hogy nincs előttem senki, aki szélárnyékot adna, így az egyenesekben nem volt semmilyen előnyöm” – ecsetelte véleményét a második rajthelyet megszerző Valtteri Bottas.

„Az első sorból indulhatok, nem annyira rossz a helyzet. A hosszú etapokon is remekül muzsikált az autóm, egyébként is nagyon jó a Mercedes, holnap egy izgalmas csatározás következhet” – utalt a finn csapattárs a valószínűsíthető harcra a győzelemért Lewis Hamiltonnal.

„Már a kvalifikáció előtt is nagyon jónak éreztem az autót, egészen gyors körökre voltam képes. Erre sikerült még egy lapáttal rátennem a Q3-ban, bár nem sokon múlott, hogy ne sikerüljön. A Lesmóban kevés híja volt, hogy kicsússzak, necces volt, de sikerült megmentenem. Az időmérő elejétől kezdve folyamatosan egyre jobb lett az autó. Az eredeti célkitűzésem az volt, hogy a legjobb ötbe kerüljek egy 1:19,6 körüli idővel” – nyilatkozta a harmadik rajtkockát megkaparintó Carlos Sainz.

„Az időmérő korábbi szakaszaiban mindig vártam, hogy valaki mögé szélárnyékba kerülhessek, az utolsó körömnél viszont egyedül futottam. Rengeteget kockáztattam, sok kanyarban feszegettem a határokat, de végül kifizetődött a rizikóvállalás. Az Ascariban különösen későn fékeztem, úgy vetődtem be. Azt hittük, hogy a Renault-k ezen a pályán gyorsabbak lesznek nálunk, de ez a kör most nagyon jól jött ki, a siker pedig jól esik. Holnap is megpróbálunk kiemelkedő tempót menni” – tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: