DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull mindent a versenybeállításokra helyezett, győzhet

A bikák főtanácsadója egyáltalán nem látja esélytelennek Max Verstappent a futamgyőzelemre, az edzéseken minden beállítást vasárnapra hangoltak, nem örülne egy egyszerű harmadik helynek.

Az utóbbi szűk két hónapban a Mercedes látványosan dominálja a Formula-1-et, különösen az időmérő edzéseken utolérhetetlenek az Ezüst Nyilak. Belgiumban sem történt másképp, Max Verstappen fél másodperc lemaradással (Lewis Hamilton mögött) szerezte meg a harmadik rajtkockát, alig egy század kellett volna a hollandnak a második helyhez.

Az energiaitalosoknak általában jobb a versenytempójuk, mint az egykörös, erre is alapozza azt Dr. Helmut Marko, hogy bizony ne írjuk le Verstappen győzelmi esélyeit sem Spa-Francorchamps-ban. „Egyértelmű, hogy az elejétől kezdve a versenyre készítettük fel igazán az autót, nem azért jöttünk, hogy harmadikok legyünk. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, nagyon pozitív a hangulat a csapaton belül” – mutatott rá az osztrák.

Silverstone után ismét nyerhet a Red Bull-Honda?


Azért az égiek is beleszólhatnak a mai versenybe. „Az időjárás-előrejelzések alapján a mai futamon többször is eshet az eső. Lewis Hamilton általában jól kezeli az ilyen körülményeket, de Max Verstappen szintén kiválóan szokta megérezni a határokat a változó körülmények között, gyorsan tud fejben váltani az ilyen szituációkban” – tette hozzá Helmut Marko.

Valóban reális győzelmi esélyei lehetnek Verstappennek a szélvészgyors Mercedesek ellen?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: