DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton tökéletes köre, Verstappen is elégedett

Lewis Hamilton úgy érzi, valóban tökéletes teljesítményt nyújtott az időmérő edzésen, Bottas nem érti lemaradásának mértékét, Verstappen pedig úgy véli, lehet esélye vasárnap előrébb kerülni.

Lewis Hamilton a Q3-ban egyértelműsítette fölényét és a teljes mezőnynek legalább fél másodpercet adva megnyerte a Belga Nagydíj időmérő edzését és az élről vághat neki a vasárnapi futamnak. Az egész kvalifikáción látszott, hogy ma megfoghatatlan lesz a Mercedes, ahhoz képest Max Verstappennek nagyon kevés hiányzott, hogy elcsípje a második rajtkockát, de végül maradt harmadik.

„Egyértelmű és remek edzésen vagyok túl, minden simán ment, semmi problémánk nem volt. Fontos nekem ez a pole-pozíció, ma reggel tudtam meg, hogy Chadwick Boseman elhunyt, ez a hír nagyon lesújtott. Nem is volt annyira egyszerű teljesen a feladatomra összpontosítanom, de éppen miatta szerettem volna a lehető legtökéletesebb produkciót nyújtani.”

„A korábbi szakaszokban igyekeztem a gyorsköröm során szélárnyékba kerülni, de ez nem volt mindig könnyű feladat. Az egyenes szakaszokon sokat hoz, a középső szakaszban pedig eddig is nagyon erősek voltunk. Nem volt előttünk senki a Q3-ban, úgy futottam meg ezeket a remek időket. Egyre jobban és jobban ment az autó, nyugodtan feszegethettem a határokat. A Q3-ban futott köröm tökéletesre sikeredett, nem volt hibám benne. Komoly előnyt sikerült kiautóznunk.”

„Nem hittem volna, hogy az első körömnél még tudok jobbat menni, de aztán még sikerült rátenni egy lapáttal. Nagyon boldog vagyok, valóban élmény volt ma ezt az autót vezetni” – szólt a dicséret hangján a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamilton.

Hamilton nem fékezett, simán söpörte be újabb pole-pozícióját


„Sajnos az egyes kanyart nem érzem igazán, most sem sikerült a lehető legtisztábban bevenni. Ennek még keresem az okát, talán hidegek voltak még az abroncsok. Ezt leszámítva nem teljesen értem, hogy miért lett ekkora a lemaradásom Lewis mögött, másodjára úgy éreztem, hogy igen jó kört raktam össze, de most ez így sikerült. A rajtnál rengeteg minden eldől, megpróbálom az első kanyarban elkapni őt.”

"Muszáj támadnom, az első kanyar után hosszú kigyorsítással egy padlógázas szakasz jön, szélárnyékból lehet esélyem támadni. Ha még álmodozom a világbajnoki címről, meg kell támadnom Lewist már az elején, nincs még veszve semmi. Az első kör a legnagyobb esélyem, hogy elé kerüljek, remélem, lesz lehetőségem előzni” – nyilatkozta némileg csalódottan a második kockát elcsípő Valtteri Bottas.

„Kifejezetten jól megy eddig a hétvégén, bár korábban arra számítottunk, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz. Jó köröket raktam össze, az utolsónál kicsit sajnálom, hogy túl korán használtam el a plusz energiát a motorból és könnyen lehet, hogy ezen az apróságon csúszott el a második helyem.”

„Összességében a harmadik hely ellenére is ez egy pozitív napra sikeredett, úgy érzem, holnap még rengeteg lehetőségünk lesz előrébb kerülni. Száraz körülmények között nem tudom, lehet-e esélyünk Lewisszal szemben, de az időjárás holnapra teljesen megváltozhat, ez megnehezítheti mindenki dolgát, ugyanakkor sokkal szórakoztatóbb lehet így a verseny, főleg ezen a pályán. Itt ha leesik az eső, akkor abból sok jó is kisülhet” – tekintett előre a harmadik kockából rajtoló Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: