DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc is kinyilvánította elégedetlenségét

Már nem is számít akkora vaskos meglepetésnek, hogy Sebastian Vettel kiesett az időmérő második szakaszában, de Barcelonában Charles Leclerc is az elégedetlenség hangján szólt.

Vettel a Q2 végén két ezredmásodperces különbséggel hullott ki és végzett a 11. helyen, de a döntő szakaszba továbbjutó Leclerc sem váltotta meg a világot, mindössze a 9. pozíciót sikerült elcsípnie. Egyértelműen a Ferrari előtt van a rangsorban a Mercedes, a Red Bull, a Racing Point és a McLaren is. A közvetlenül mögötte végző Pierre Gaslyt is mindössze öt századdal sikerült megelőznie.

Sem az egyenesekben, sem a kanyarokban nem teljesít jól a Ferrari, Leclerc is elégedetlen


Érthetően nem is elégedett a jelenlegi helyzettel a tavaly két futamot megnyerő monacói, idén hatalmas mélyrepülést mutat be a Ferrari. „Abszolút nem vagyok boldog ma. Nem tetszik az autó viselkedése, délelőtt sem tetszett. Az időmérő elején kicsit jobb lett, de aztán fokozatosan csak romlott. A kvalifikáció végére az első gumikkal egyszerűen nem volt elég tapadás a kanyarokban” – panaszkodott Leclerc a Sky Sports adásában.

„A kilencedik helyezés csalódás. Rengeteg időt veszítünk azért, mert az autó eleje nem viselkedik megfelelően. A teljes csapatnak meg kell vizsgálnia a problémát és meg kell próbálnunk megérteni. Ezzel még sok dolgunk lesz, a probléma a kanyarok közepén jelentkezik leginkább. Ma még erre egészen biztosan nem találtuk meg a megoldást” – tette hozzá a fiatal monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: