DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Raikkönen visszavonul

Egyre valószínűbb, hogy a 2001 óta a Formula-1-ben versenyző Kimi Raikkönen pályafutása az idény végén befejeződik, Nico Hülkenberg és Mick Schumacher érkezése is a kalapban van.

A tavalyi szezon végén ülés nélkül maradó, ám beugróként Silverstone-ban parádés teljesítménnyel előrukkoló Nico Hülkenberg jelentősen növelte esélyeit arra, hogy 2021-ben újra a Formula-1-es mezőnyben köszönthessük. A korelnök, Kimi Raikkönen azonban a hírek szerint nagyon a távozás felé kacsintgat.

Teljesen kicserélődhet az Alfa Romeo felállása a jövő évre, mivel a finn jelenlegi csapattársa, Antonio Giovinazzi sem tűnik meggyőzőnek az istállóval, pedig már második évadát futja a Formula-1-ben (leszámítva két beugrását még korábban a Saubernél). Érkezőként a legnagyobb esélyesnek Hülkenberg tűnik (aki maga is elismerte, hogy érdeklődik iránta az Alfa), de a másik esetleges szabad ülésre a német sajtó Mick Schumachert is esélyesnek tartja.

Az egykori Formula-1-es pilóta, a finn Mika Salo szerint nem kérdés, mi történik ősszel. „Kimi Raikkönen a 2020-as szezont követően szögre akasztja bukósisakját” – jelentette ki a korábban a Ferrarinál is versenyző ex-pilóta. A Speedweek.com úgy számol, hogy a legnagyobb esélye a 2007-es világbajnok helyettesítésére Nico Hülkenbergnek van.

Salo biztosra veszi, hogy Raikkönen az idény végén abbahagyja a versenyzést


De mi a helyzet akkor, ha valóban Giovinazzi is kénytelen távozni a csapattól? A Formula-2-ben három olyan pilótát találunk, aki a Ferrari pilótanevelő programjához köthető és jó teljesítményt nyújt idén. Callum Ilott, Robert Svarcman és Mick Schumacher. Két újoncot nem valószínű, hogy alkalmazni szeretne az Alfa Romeo, így Nico Hülkenberg a maga rutinjával sokat segíthetne a jelenleg nem igazán jól muzsikáló istállónak.

Frederic Vasseur csapatfőnök most még egészen más irányból közelíti meg a kérdést. „Egyelőre túl korai lenne a jövő évi pilótapárosról beszélgetni. Elsőként a jelenlegi versenyzőkkel kell leülni és például tudnunk kell, Kimi mit akar tenni. Jelenleg nem vagyunk annyira versenyképesek, mint reméltük. Első feladatunk, hogy jobb autót építsünk, ami a pilóták számára vonzóbb lesz.”

„Azt gondolom, hogy Hülkenberg összességében a Formula-1 egyik legalulértékeltebb versenyzője. Én viszont az egyik legtehetségesebb pilótának tartom” – tette hozzá Vasseur. A hírek szerint Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke is elismerte, hogy megbeszéléseket folytatnak a tapasztalt német pilótával. Lehet, hogy végül még válogathat is az ajánlatok közül?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: