DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg érkezhet Raikkönen helyére

Konkrét információk láttak napvilágot Nico Hülkenberg jövőjével kapcsolatban, aki a múltkori visszatérése óta elárulta, továbbra is szívesen versenyezne az F1-ben.

Kiderült, melyik Formula-1-es istállónál van a legjobb esélye egy ülésre 2021-ben Nico Hülkenbergnek. A versenyzéstől tavaly év végén visszavonult német pilóta a múltkori dupla silverstone-i hétvégén helyettesítette a pozitív koronavírus-tesztet produkáló Sergio Perezt, és nyújtott figyelemre méltó teljesítményt. Szereplésével azonnal a rivaldafénybe került, és a jövőjével kapcsolatban is hamar szárnyra kaptak a spekulációk. A pilóta néhány napja elárulta, valóban tárgyal F1-es csapatokkal, most pedig az is kiderült, jó esélye van az Alfa Romeo egyik ülésére, ha a 40. életévét taposó, a versenyzésre már csak hobbiként tekintő Kimi Raikkönen idén visszavonul. 

 hulk-portre12



"Igen, az igen a rövid válasz" - reagált a kérdésre, hogy érdeklődik-e iránta az olasz márka. "Úgy értem, egy egyezséget számos szempont befolyásol. Nagyon szeretnék ismét a Formula-1-ben versenyezni. Még mindig imádom, ez a szenvedélyem. Nem vagyok elkeseredett, de imádnám, ha visszatérhetnék a versenyzéshez. Az utóbbi néhány hónap során rendszeresen beszéltem Freddel [Vasseur]" - árulta el az F1 Nation podcastjében.

A pilóta és az Alfa csapatvezetője közös története az F1-es karrierjeik előttre visszanyúlik, hiszen 2008-ban F3-ban, 2009-ben pedig a GP2-ben szereztek bajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: