DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg többekkel tárgyal a visszatérésről

A német pilóta elárulta: több csapatfőnökkel is vannak egyeztetések, de konkrétumokról nem tud beszámolni egyelőre. Természetesen kicsit csalódott lesz, ha végül a hétvégén nem versenyezhet.

Sergio Perez múlt heti pozitív koronavírustesztje után Nico Hülkenberget kérte fel helyettesítésre a Racing Point, a német azonban végül vasárnap műszaki problémák miatt nem tudott rajthoz állni a Brit Nagydíjon. A versenyző most is ott van Silverstone-ban, de lehet, hogy ezúttal pedig már nem lesz szükség rá, Perez ugyanis letöltötte az előírt karanténidőszakot, így már „csak” egy negatív teszt választja el a visszatéréstől.

hulkenberg-racingpoint-silverstone-1



A 70. Évfordulós Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján – amelyen a Formula.hu is részt vett – felvetődött a kérdés, hogy csalódott lenne-e Hülkenberg, ha nem ülhetne autóba: „Nyilván valamelyest csalódáskeltő lenne azok után, hogy visszaülhettem és belekóstolhattam az autóba, de végig egyértelmű volt, hogy átmeneti helyettesként érkeztem Checo helyére, nem tudva, hogy egy vagy két versenyről lesz szó. Nyilván ő az elsődleges versenyző, és amint jól lesz, visszatér.”

A német arról is beszélt, mi volt a legfőbb kihívás a múlt hétvégén: „Minden autónak más az üléspozíciója, mások a hangok, egyszerűen más érzéseket ad. Mindenféle felkészülés nélkül érkeztem meg a hétvégére, tíz perccel az első szabadedzés előtt futottam át a paddockon. Ehhez hozzávéve, hogy meg kellett ismernem az autót alacsony és magas üzemanyagszintnél, a különböző motormódokat: mindent először csináltam ezzel az autóval, szóval a feladat az volt, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak és tanuljak.”

Hülkenberg 2019-ben még az F1-es mezőny állandó tagja volt, s az edzéseken mutatott formája alapján továbbra is lenne helye a rajtrácson. A német nem is tagadta, hogy tárgyal egy esetleges visszatérésről: „Hogy őszinte legyek, elég sok emberrel kapcsolatban vagyok az F1-ből, ahogy néhány csapatfőnökkel is, hiszen nyilván ismerjük egymást. Néhány esetben csak hétköznapi beszélgetésről volt szó, néhány esetben viszont inkább a jövőt érintő kérdésekről. Egyértelműen vannak tárgyalások, de egyelőre nincsenek konkrétumok. Úgy vélem, néhány hét kérdése, hogy világosabban lássunk. Ha pedig nem Formula-1 lesz ebből, az még a fejemben sem kristályosodott ki” – fogalmazott a pilóta. Hozzátette: jól estek neki a silverstone-i produkciója kapcsán kapott dicséretek, de nem gondolja, hogy a beugrás során nyújtott teljesítménye dönthet a jövőjéről.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: