DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez szabadult a karanténból, akár már hétvégén visszatérhet

A Racing Point csütörtök délután tudatta, hogy a brit koronavírus-szabályok értelmében Sergio Perez mostanra letöltötte azt az időt, amit fertőzöttként karanténban kellett töltenie. Most az újabb vírusteszt eredményére várnak.

pere



A csapat mexikói pilótájának ki kellett hagynia a múlt hétvégi Brit Nagydíjat, miután kiderült, hogy az előző napok során elkapta a koronavírus-fertőzést. Helyére Nico Hülkenberget hívta be az istálló, és mindvégig fennállt az esélye, hogy a német ezen a hétvégén, a továbbra is Silverstone-ban rendezendő 70. Évfordulós Nagydíjon is autóba ülhet. Mindez két dologtól függött: egyrészt Pereznek ismét negatív tesztet kell produkálnia, másrészt egy friss brit szabálymódosítás nyomán a csapat is bizonytalan volt abban, hogy a múlt csütörtökön karanténba került pilótának 7 vagy 10 napot kell-e izolációban töltenie – utóbbi esetben akkor is ki kellett volna hagynia ezt a versenyhétvégét, ha már nincs a szervezetében a vírus. Viszont, mint azt a csütörtök délután fél négykor kiadott közleményből megtudhattuk, nem ez a helyzet:

„A Public Health England megerősítette, hogy Sergio Perez karanténideje letelt. Az FIA eljárásainak megfelelően Sergiónak most egy negatív Covid-19-tesztet kell felmutatnia, hogy beléphessen a paddockba. A tesztelés a mai napon zajlik. A csapat úgy számol, hogy megnevezi Lance (Stroll) csapattársát a mai nap későbbi szakaszában, vagy holnap a lehető legkorábban” – írja a Racing Point.

Ezzel tehát még nem lett végleges Perez visszatérése, csak azt tudhattuk meg, hogy az első akadály elhárult az útjából. Hülkenberg továbbra is a helyszínen tartózkodik, így ha a teszt most is kimutatná a mexikóinál a vírust, a német vezetné ezen a hétvégén is az RP20-ast, amellyel múlt vasárnap műszaki hiba okán a rajtrácsig sem jutott el.

Hülkenberg is megszólalt annak kapcsán, hogy akár már ezen a hétvégén sem lesz szükség a szolgálataira: "Csalódott lennék, hiszen éppen csak visszatértem és belekóstoltam az autóba. Persze a kezdetektől fogva világos volt, hogy csak ideiglenesen vagyok itt Checo helyetteseként, és nem lehetett tudni, hogy egy vagy két versenyről lesz-e szó. Elvégre ő a csapat fő versenyzője" - mondta a német a Press Associationnek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: