DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Leclerc: Mire számítok vasárnap? Szenvedésre…

Az időmérő edzés után nem csak a 12. helyen elvérző Sebastian Vettel, hanem a vezérpilótának tekinthető csapattárs is leoltotta a Ferrarit. Charles Leclerc semmi jóra nem számít vasárnap.

Rég látott mélyponton a vörös autók Silverstone-ban, most már nem kizárólag a 2020-as autóval eddig is folyamatosan gyengélkedő Sebastian Vettel, hanem Charles Leclerc is pesszimista a kilátásokat illetően. Vettel a Q2-es kiesését követően kiemelte, nem tudott volna jobban menni ezzel az autóval.

Fiatal monacói csapattársa tudott, de nem jutott túl messzire, éppen sikerült elcsípnie a nyolcadik rajtkockát, kevés hiányzott, hogy a másik Red Bull-lal Alexander Albon is befogja. Leclerc-t nem lepte meg gyenge eredménye és holnap még nagyobb problémákra számít, mivel a hétvégén eddig kiderült, hogy Scuderia nagyon rosszul bánik a lágyabb gumikkal.

Leclerc tisztában van az esélyekkel, csak szenvedésre számít vasárnap


„Hogy meglepődtem-e az eredményemen? Nem. Őszinte leszek, kicsit még reálisabb képet is adott a mai nap a jelenlegi helyzetünkről, de az is látszik, hogy most jobban szenvedünk ezen a pályán, mint a múlt héten” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc a Sky Sports adásában.

„Különösen a lágyabb abroncs lesz az igazán gyenge pontunk, sajnos a mi autónk agresszívebben kezeli a lágyakat. Képtelenek vagyunk egyetlen gyors kört is teljes gázon befejezni a Q3-ban, az utolsó szektorban már rengeteget veszítenek a tapadásukból, ezzel pedig sokat rontanak a köridőnkön. Sokat nem is tudunk tenni jelenleg ez ellen.”

„A stratégia egy dolog, de hogy őszinte legyek, nem reménykedhetünk még egy dobogós helyben sem. A gumikezelésünk egyáltalán nem jó és holnap látni is fogjuk ebben a szenvedést. Erre számítok, annak tükrében, mennyire gyengék vagyunk és milyen a gumikezelésünk jelenleg. Szenvedni fogunk, nehéz lesz” – tekintett előre igen borúlátóan Leclerc.

Tehát most már nem csak Vettel, hanem Leclerc is, fel van adva a lecke a Ferrarinak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: