DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: Ezzel az autóval nem tudok jobbat menni

Tovább tart a négyszeres világbajnok vesszőfutása az idei Ferrarival, meg sem közelíti Charles Leclerc eredményeit, Vettel pedig odaszólt kicsit a vörösöknek, akik eléggé elhanyagolják.

Hetek óta egyértelmű, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari nem esznek egymás tenyeréből. Már tavaly is érezhető volt, hogy kissé megromlott a viszony a négyszeres világbajnok és a maranellói gárda között, most ez még inkább kiéleződik, hogy az autó is lassúra sikeredett és június óta tudható, hogy a Scuderia év végén meneszti az alulteljesítő pilótát.

Az idei második silverstone-i verseny időmérőjén megint lemaradt a Q3-ról Sebastian Vettel (csak 12. lett), de ezúttal jobban kijött a versenyautó gyengesége, mivel az elméletileg jóval gyorsabb Charles Leclerc is épphogy befért a nyolcadik kockába. A Mercedeseken kívül a Racing Pointok, egy Renault, egy Red Bull és még egy Alpha Tauri is befért a Ferrarik elé.

Vettel úgy érzi, nem tudott volna többet kihozni ebből az autóból


Vettel nagyon elkeseredett volt az ő vezetési stílusának kicsit sem kedvező autó teljesítménye miatt és a Q2 végén kicsit ki is emelte a rádióban, hogy EZZEL az autóval nem tud jobbat menni. „Mindig szeretek optimista lenni, most is igyekszem helyreállítani az agyamat, hogy holnap jobb versenyem legyen. A múlt hét óta semmit nem fejlődtünk, ugyanott tartunk, nem sikerült semmiben előrelépnünk” – panaszkodott a kvalifikáció után Sebastian Vettel.

„Kipróbáltunk néhány újítást ezen a hétvégén, de jelenleg egyetlen pozitívumot látok magam előtt, hogy a saját gyorskörömmel elégedett lehettem, ez volt a maximum, amit most kihozhattam ebből a technikából. A korábbi években előfordult, hogy sokkal rosszabb körökkel végeztem ennél jóval jobb helyeken” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: