DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull-főnök odaszólt a Ferrarinak

Az eddigi futamokon sehol nem volt a Ferrari, ám Helmut Marko kissé sejtelmesen megjegyzi, vajon honnan szedte hirtelen Charles Leclerc a gyors sebességét. Kis híján meglepte Verstappent is.

A Brit Nagydíj időmérő edzésén egy csapásra megtáltosodott a vörös autó a fiatal monacói pilóta alatt, az eddig csak szenvedő Ferrari hirtelen felgyorsult és ugyan a Mercedesektől továbbra is fényévekre van lemaradva, kis híján elcsípte a harmadik rajthelyet Max Verstappen orra elől, miközben erre semmilyen jel nem utalt még a hétvégén sem.

Sebastian Vettel változatlanul szenved a Scuderia idei félresikerült versenyautójával, ám Charles Leclerc feltűnően közel került az időmérőn még Max Verstappenhez is, így lett végül negyedik. A javulás olyan mértékűnek bizonyult, hogy a Red Bull főtanácsadója tett is egy sejtelmes megjegyzést a hirtelen felzárkózásra.

Marko nem érti, Vettel autója miért nem tudja azt a végsebességet, amit Leclerc-é


„Óriási rejtély, honnan vette Leclerc a tempóját nagy hirtelen. Gyorsabb volt az egyenesekben, mint mi, de érdekes módon csak nála láttuk ezt, Sebastian Vettelnél egyáltalán nem. Leclerc mindössze két tizedmásodperccel lassabb kört futott, mint 2019-ben” – szúrt oda a riválisnak Dr. Helmut Marko az Auto Bild hasábjain.

A főtanácsadó szerint nagyon furcsa, hogy nagyon hasonló beállításokkal hogyan volt lehetséges, hogy az egyik autó túlszárnyalja csúcssebességben a Red Bull Racing autóit, a másik pedig nem. Marko szerint óriási a kontraszt Leclerc és Vettel tempója között. Bizonyára érdekes kérdés, de valószínűleg jobban aggaszthatja a Mercedes mögötti, több, mint egy másodperces lemaradás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: