DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Álhírt kiált Monza, Spára is van még esély

Német sajtóhírek szerint négy európai forduló, a holland, spanyol, belga és olasz futam maradhat még pótlás nélkül: ennek ellenére mind a négy helyszín arról beszél, van még esély a nagydíjra.

A német sajtó által közölt állítólagos 2020-as versenynaptár-tervezetben összesen 14 nagydíjhelyszín szerepel 17 futammal. A már korábban végleg törölt ausztrál, monacói és francia futamokat leszámítva elsősorban az európai országok hiányoztak Kanada mellett, név szerint Hollandia, Spanyolország, Belgium és Olaszország. Mind a négy rendező állítja, nem szabad temetni futamát, a legvehemensebben Olaszország, amelyet a legjobban bénított meg a koronavírus.

„Meg vagyunk győződve róla, hogy Monza lesz, habár szinte biztosan zárt ajtók mögött. Nem értjük, miért jelentek meg álhírek az Olasz Nagydíj naptárból való lehetséges hiányzásáról” – mondta a Sky Sport 24-nek Angelo Sticchi Damiani, az Olasz Autóklub elnöke. Bár a törlés gondolatától elhatárolódik, azt sem jelenti ki, hogy biztosan lesz verseny: „Nincs kristálygömbünk, amely megmondja, mi lesz Olaszországban szeptember elején. Most zárt kapus nagydíjra készülünk, ez a kötelességünk, dolgozunk rajta. Örömmel elfogadjuk, bármilyen csoda történik.”

 



A Bild információi szerint a Belga Nagydíjat a tömegrendezvények országos tiltása hiúsítja meg, de Spa cáfolja ezt a hírt: „Továbbra is tárgyalásokat folytatunk a FOM-mal és a kormányzattal egy zárt ajtók mögötti rendezésről” – mondta Vanessa Maes, a pálya vezetője a La Dernerie Heure lapnak.

A Spanyol Nagydíj is a 14 helyszínes versenynaptárnak ellentmondóan nyilatkozik: Barcelona nyáron megtartaná a futamot, ráadásul a pálya főnöke, Joan Fonsere Autosportnak adott nyilatkozata szerint mindössze két-három hétre lesz szükségük, amíg felkészülnek egy nézők nélküli versenyre.

A Holland Nagydíj visszatérése reálisabb 2021-re, de Zandvoortban sem nulla az esély az idei futamra. Jan Lammers, a nagydíj rendezője korábban arról beszélt, a futamot nem tudják megtartani közönség és jegybevételek nélkül. Most módosította kijelentését: ha Silverstone-hoz hasonlóan a Formula-1 állja a költségeket, megvalósulhat a nagydíj.

„Értesültünk arról, hogy ők nyitottak a futamrendezésre közönség nélkül, főleg, ha az alternatíva az, hogy nem lesz verseny. Így már lehet tárgyalni, de számunkra az egyedüli opció az, ha nekünk nem kerül semmibe” – mondta az AD-nek Lammers.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: