DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

17 futamos versenynaptárt közölt a német sajtó, két Magyar Nagydíjjal

Az F1 csak nagyvonalakban vázolta a 2020-as menetrendet, a német Bild azonban pontos naptárt közölt, melynek érdekessége, hogy nem csupán Spielbergben és Silverstone-ban szerepel két futam, hanem a Hungaroringen is.

A Formula-1 hétfői közleményében a módosított versenynaptár terveit közölte. Chase Carey elnök-vezérigazgató azt megerősítette, hogy a tervek szerint július 3-5-én az Osztrák Nagydíjjal kezdődik a szezon, a folytatást azonban csak nagyvonalakban vázolta. Eszerint július-augusztusban európai futamokat, szeptember-októberben eurázsiai és ázsiai, október-novemberben ázsiai és amerikai, végül decemberben közel-keleti futamokat tartanak meg.

A német Bild viszont állítása szerint hozzájutott egy részletesebb naptárhoz, melyet le is közölt. A szezon ez alapján három duplafutamos hétvégével kezdődik: a korábbi híreknek megfelelően Ausztriában és Nagy-Britanniában, viszont újdonság, hogy Magyar Nagydíjból is kettőt tartanának. Erről az opcióról eddig nem esett szó.



Az Abu Dhabiban – eredeti időpontnál csak két héttel később – befejeződő szezon 17 versenyből áll 14 különböző helyszínen. Ausztrália, Monaco és Franciaország mellett, amelyeket hivatalosan töröltek, még öt nagydíj hiányzik: Spanyolország, Hollandia, Belgium, Olaszország és Kanada. Azaz a klasszikus európai helyszínek közül csupán a három duplát, az osztrák, brit és magyar versenyeket tartanák meg.

A Bild szerint Zandvoortban a nézők hiányára és a bevétel kiesésére, Spában a rendezvények tilalmára, Monzában pedig a koronavírus-járvány drasztikus hatásaira hivatkozva nem akarnak futamot rendezni.

A német sajtó által közölt 2020-as versenynaptár:

1.

július 5.

Osztrák Nagydíj 1

2.

július 12.

Osztrák Nagydíj 2.

3.

július 26.

Brit Nagydíj 1.

4.

augusztus 2.

Brit Nagydíj 2.

5.

augusztus 16.

Magyar Nagydíj 1.

6.

augusztus 23.

Magyar Nagydíj 2.

7.

szeptember 6.

Azerbajdzsáni Nagydíj

8.

szeptember 20.

Szingapúri Nagydíj

9.

szeptember 27.

Orosz Nagydíj

10.

október 4.

Kínai Nagydíj

11.

október 11.

Japán Nagydíj

12.

október 25.

USA Nagydíj

13.

november 1.

Mexikói Nagydíj

14.

november 8.

Brazil Nagydíj

15.

november 22.

Vietnámi Nagydíj

16.

december 6.

Bahreini Nagydíj

17.

december 13.

Abu Dhabi Nagydíj

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: