DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Wolff részesedést vásárolt az Aston Martinban

Úgy hírlik, igaznak bizonyultak a hosszú hetek óta terjengő pletykák: az osztrák 1 %-hoz közeli értékben vásárolta be magát a cégbe – mindez azonban nem érinti a mercedeses szerepkörét.

Hosszú ideje szólnak pletykák arról, hogy Toto Wolff érdekelt lehet az Aston Martinban: az osztrák remek kapcsolatot ápolt a brit sportautógyárba beszálló Lawrence Stroll-lal, s még az is felmerült, hogy akár elnök-vezérigazgatói szerepkört tölthet be náluk. Wolff ezt végig tagadta, ám úgy tűnik, a részesedés-vásárlásról szóló híresztelések igaznak bizonyultak: a Motorsport.com úgy tudja, hogy a Mercedes főnöke 4,77 százalékos részt vásárolt az Astonból, amely egy jogi kérdés után 0,95 százalékát fogja érni a cégnek.

wolff-dppi-2019_1



De vajon hogyan érinti mindez Wolff mercedeses vezetői szerepvállalását? Bár a szerződése – Lewis Hamiltonéhoz hasonlóan – az idei év végén lejár, a hírek szerint a csapatfőnök már tárgyal a hosszabbításról, s a Motorsport.com mercedeses forrásra hivatkozva azt írja, hogy „ez a pénzügyi befektetés egyáltalán nem fogja érinteni a Mercedesnél betöltött vezetői szerepkörét”.

A lépés persze furcsának tűnhet, hiszen az Aston Martin jelenleg a nagy rivális Red Bull névadó szponzora, 2021-től pedig saját gyári csapattal indulnak a Formula-1-ben a Racing Point átalakulása után. Csakhogy egyfelől a Stroll-féle istálló is szoros kapcsolatot ápol a Mercedesszel, elvégre az egyik partnercsapatuknak számítanak, másfelől pedig a német gyártó anyavállalata, a Daimler is már régóta részvényes az Astonban, így ilyen tekintetben sincs érdekütközés – sőt, a Daimler számít az Aston egyik legnagyobb beszállítójának a nagyteljesítményű motorok és elektronikus alkatrészek terén, emellett pedig vétójoggal is rendelkeznek az esetleges befektetési partnerekkel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: