DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hazaengedték az ausztrál karanténból a McLaren tagjait

Nagy ijedséget okozott a szezonnyitó hétvégéjén, de jól végződött a McLaren kálváriája. A 14 napra elszigetelt csapattagok nem kapták el a koronavírust, a héten el fogják hagyni Ausztráliát.

Az Ausztrál Nagydíjat megelőző napon a McLaren egyik csapattagját koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálták Melbourne-ben. Az istálló bejelentette visszalépését az eseménytől, ezzel pedig beindult a láncreakció, amely a szezonnyitó törlését vonta magával.

A beteggel együtt 16 McLaren-alkalmazottnak Ausztráliában kellett karanténban maradnia, 14-nek azért, mert érintkeztek a koronavírusos kollégával, egy továbbinak pedig azért, mert tőle függetlenül tüneteket mutatott. Néhány napon belül örömteli hírek érkeztek: a fertőzött csapattag tünetei elmúltak, a többi teszt pedig mind negatív lett.



Ennek ellenére a csapattagoknak ki kellett várnia Ausztráliában a 14 napos elszigeteltség végét. A karantén most járt le, a csapattagok hazatérhetnek Nagy-Britanniába.

„Minden csapattag, akit elővigyázatosságból teszteltek, negatív eredmény mutatott, ami fantasztikus hír” – idézi az Autosport Andreas Seidl csapatfőnököt. „A pozitívan tesztelt személy is jól érzi már magát. Várjuk, hogy mindenkit üdvözölhessünk az Egyesült Királyságban a héten.”

„Habár mind versenyzők vagyunk, akik arra vártak, hogy pályára mehessenek, mégis könnyű volt a döntés” – emlékezett vissza Zak Brown vezérigazgató az ausztráliai történésekre. „A csapatunk jóllétének védelmezése mindig az első számú prioritás. Kötelességünk védeni a mieinket, a rajongókat és az F1 szélesebb körét, ezért értesítettük a visszalépésünkről a Formula-1-et és az FIA-t röviddel azután, hogy csütörtök este értesültünk róla, csapatunk egy tagját pozitív eredménnyel tesztelték.”

A hazatérő McLaren-alkalmazottaknak a következő hetekben is önkéntes karanténban kell maradniuk, mivel az Egyesült Királyságban életbe léptették az országos vesztegzárt. Ehhez alkalmazkodva a McLaren más csapatokhoz hasonlóan már ma megkezdi a háromhetes kötelező tavaszi leállást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: