DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A vesztegzár miatt már ma leállnak a brit csapatok

Az Egyesült Királyság is a legszigorúbb intézkedések mellett döntött és kijárási tilalmat rendelt el a járványhelyzet miatt. A Williams, a McLaren és a Red Bull ezért már szerdán felfüggesztik a munkát.

Egy hete született meg a döntés arról, hogy a Formula-1-es nyári szünetet, a csapatok gyárainak kötelező leállását előrehozzák március-áprilisra – hogy nyáron, ha elmúlik a járvány, végig lehessen versenyezni és futamokat pótolni –, valamint meghosszabbítják kettőről három hétre. A bejelentést követően a legtöbb csapat beütemezte a gyár bezárását: a Ferrari már múlt csütörtökön leállt, más csapatok jövő hétfőtől tervezték a szünetet.

A brit kormány e heti döntése azonban felülírta a legtöbb csapat, a tízből hét angliai bázisú istálló terveit. Boris Johnson miniszterelnök elrendelte az országos vesztegzárt: a nem létfontosságú boltok bezárnak, nem hagyhatja el otthonát senki, leszámítva azokat, akiknek munka miatt nincs más lehetőségük. A rendelet három hétig érvényes.

 

A McLaren Technology Centre Wokingban


A gyárak dolgozói kivételt képeznek, a Formula-1-es csapatok azonban alkalmazkodtak a vesztegzárhoz, így már ma megkezdik a kötelező leállást. A Williams és a McLaren megerősítette, hogy a háromhetes szünet ma reggel 6 órától április 15. reggel 6 óráig fog tartani.

Sajtóinformációk szerint a Red Bull is bezár ma, bár eredetileg pénteken tervezték felfüggeszteni a munkát. Az amerikai központú, de angliai gyárral rendelkező Haas már március 19-én leállt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: