DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Nincs több koronavírusos az Ausztráliában ragadt McLaren-csapattagok között

Az istálló 16 tagja nem utazhatott haza Melbourne-ből, karanténba kellett vonulniuk. Jó hír, hogy a fertőzött csapattag már tünetmentes, a további hét teszt pedig negatív eredményt hozott.

Elkészült a McLaren-alkalmazottak koronavírustesztje. Az istálló 16 alkalmazottjának kellett karanténba vonulnia Melbourne-ben, miután egyikük a koronavírus tüneteit mutatta, és teszteredménye pozitív lett. Ez az eset indította be a láncreakciót, amely a McLaren hétvégétől való visszalépésével és az Ausztrál Nagydíj lefújásával zárult.

A 16-ból 14 alkalmazottnak azért kellett Ausztráliában maradnia, mert érintkeztek koronavírusos kollégájukkal (tőle függetlenül egy további McLaren-dolgozó is tüneteket mutatott). A helyi egészségügyi hatóságok hét alkalmazotton végeztek el tesztet, melyek eredményét most közölte a McLaren: mindegyik negatív lett.



A csapattagok a negatív eredmény ellenére is egy további hétig karanténban tartózkodnak a hatóságok tanácsára, mielőtt visszatérhetnek hazájukba. Hogy támogassák őket, a csapat három vezető beosztású tagja maradt velük Melbourne-ben, köztük a versenyigazgató Andrea Stella. Néhány napig a csapatfőnök, Andreas Seidl is a karanténba kényszerült beosztottak mellett volt.

„A McLaren örömmel erősíti meg, hogy mind a hét csapattagja, akiket koronavírusra teszteltek a melbourne-i karanténban, negatív eredményt produkáltak. Mindannyian jól vannak, jó hangulatban. Az egy csapattag, akit eleinte pozitívan teszteltek, már szintén tünetmentes. A személyzet maradék részét nem kellett tesztelni az orvosi hatóságok utasítása alapján. Összesen 16 csapattag került karanténba, 14 azért, mert közeli kapcsolatban volt a pozitív eredménnyel tesztelt csapattaggal, egy további pedig azért, mert tüneteket mutatott a hétvége folyamán” – olvasható a McLaren közleményében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: