DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már tünetmentes a McLaren fertőzött csapattagja

Friss helyzetjelentéssel jelentkezett a McLaren vezetősége, amely csapatot a koronavírus-fertőzés és az Ausztrál Nagydíjtól való visszalépés révén a legnagyobb figyelem övezte a hét során. Az istálló a riválisok segítsége miatt hálálkodik.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is jelen volt Melbourne-ben, így a csapat körüli események fő mozgatórugójává vált, amikor csütörtök este megérkezett a hír, hogy a személyzet egy tagjánál koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Mint az amerikai üzletember a racefansnak elmondta, már korábban eldöntötték a csapatfőnök Andreas Seidllel, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, nem fogják vállalni a versenyhétvégén való részvételt.

mclaren_2



„Versenyzői énemnek ez volt az eddigi legnehezebb döntése, vezérigazgatóként viszont a legkönnyebb. Az embereink egészsége mindent felülír, és ezt Andreas is ugyanígy gondolja” – mondta Brown.

„Örömmel jelenthetem, hogy a vírus által megfertőzött csapattagunk gyógyulása jól halad, a tünetei teljesen megszűntek. Hasonlóan, a karanténban lévő kollégáink is jól érzik magukat. Elképesztő támogatást kapnak a csapattársaiktól, a partnereinktől, az F1-es közösségtől és a rajongóktól, amiért nagy köszönettel tartozunk.”

„Most áthelyeződik a fókusz az F1-gyel, az FIA-val és a többi csapattal való párbeszédre, hogy kidolgozzuk a 2020-as naptárat, és ennek fényében igazgassuk a csapatunkat a következő hónapokban. Még korai bármit is kijelenteni, a helyzet pedig folyamatosan változik, de igyekszünk előre tervezni és rugalmasak maradni.”

Andreas Seidl pár napig ott maradt Ausztráliában, hogy lelki támaszt nyújtson a McLaren újabb, karanténba helyezett tagjainak, akiknek teszteredményei még nem érkeztek meg. És bár a csapatfőnök nemrég már visszatért Európába, egy összetartó társaság még mindig együtt van a meg nem valósult futam helyszínén.

„Szeretnék pár szót szólni csapatunk azon tagjairól, akiknek Melbourne-ben kellett maradniuk a karantén miatt, hiszen egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben. Külön köszönet illeti versenyigazgatónkat, Andrea Stellát és az embereit, akik önként jelentkeztek, hogy ott maradnak a 14 karanténba helyezett kollégánkkal” – mutatott rá Seidl. „A versenyzőink is aggódnak miattuk. Ők mindketten jól vannak, és noha fizikailag nem érintkezhetnek a csapat többi tagjával, folyamatosan zajlik közöttük a kommunikáció.”

„Nagyra értékeljük a többi csapat önzetlenségét is, akik pénteken a paddockban azonnal felajánlották, hogy segítenek szétszerelni a garázsunkat és összepakolni a rakományt, ami a személyzetünk 14 oszlopos tagjának hiányában komoly kihívást jelentett volna számunkra. Ez az F1 és a versenyzés valódi szellemisége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: