DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Webber: Idén is a Mercedes fog dominálni, Hamilton pedig nyerni

A Red Bull egykori pilótája a téli tesztek után még biztosabb abban, hogy a Mercedest idén sem lehet legyőzni, Lewis Hamilton pedig túl kemény dió lesz mindenkinek és begyűjti hetedik elsőségét.

2014 óta uralkodnak az Ezüst Nyilak a száguldó cirkuszban, zsinórban hat világbajnoki címet húztak be a németek (egyéni és gyártói elsőségeket is). A téli tesztelésen ismét komoly erőről adtak tanúbizonyságot, ezért Mark Webber határozottan úgy véli, idén is folytatódik az elmúlt években látott dominancia, Lewis Hamilton pedig megint ünnepelhet.

„Úgy gondolom, hogy a Mercedes túl nagy falat lesz a Red Bull és a Ferrari számára is, leginkább Lewis Hamilton miatt. Az erőforrás évek óta rendkívül megbízható a Mercedesnél, miközben a Ferrarinál például ilyen téren tapasztalhattunk gyengeségeket” – ecsetelte véleményét Mark Webber a Sydney Morning Herald című lapban. A jelek szerint az ausztrált nem zavarják a német gyártó mostanában látott megbízhatósági gondjai.

Webber feltétlenül Hamiltonra fogadna 2020-ban is


„Én is azt szeretném látni, hogy a Ferrari áll az első rajtsorban, tavaly például nagyon jók voltak az időmérő edzéseken, de a pontokat nem a kvalifikációkon osztják, hanem a versenyeken kell megszerezni. Itt jön igazán a képbe a Mercedes, a stratégia és Lewis. Szépen fokozatosan felőrlik az ellenfelek ellenállását.”

„Semmi bajom Valtteri Bottasszal, de Hamilton a sportág elmúlt hetven évének egyik legnagyobbja, aki mindenki számára komoly fejfájást okoz. Fogalmam sincs, ki érezné kényelmesen magát egy csapatban vele. Már első szezonjában igencsak kóstolgatta Fernando Alonsót, baromi nagy kihívást jelent mindenki számára. Valtteri remekül végzi a dolgát, de Hamilton bizony komoly problémát jelent számára is.”

„Éhes és még most is nagyon szívós, mindig képes megújulni, ez pedig olyan tulajdonság, amit még nézni is jó” – tette hozzá Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: