DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedesnek további trükkök vannak a tarsolyában?

Pont egy hete, hogy mindenkit meghökkentett a címvédő istálló a dupla tengelyes kormányzási rendszerrel. George Russell viszont tovább sokkolja a közvéleményt, ez még csak a jéghegy csúcsa.

A Mercedes támogatásával került tavaly a Formula-1-be George Russell és annak ellenére, hogy hivatalosan a Williams pilótája, rengeteg feladatot végez a német gyári istálló számára, például teszteléseken. Egészen jól belelát a titkosabb fejlesztésekbe is és számára egyértelműnek tűnik, hogy ismét a Mercedes lesz a legerősebb.

Ami pedig a riválisok számára még ijesztőbb információ, hogy a fiatal brit szerint a németek további, a DAS-rendszerhez hasonló újításokkal is készülnek. „Úgy gondolom, hogy a DAS-rendszer csak a jéghegy csúcsa a Mercedestől. Hosszú ideje részese vagyok a csapatnak, láttam, mi folyik náluk” – magyarázta George Russell a Sky F1 interjújában.

Ha Russellnek igaza van, akkor a riválisoknak igencsak fel kell kötniük a nadrágot


„Nagyszerű érzés látni, mit művelnek. És rengeteg más dolog is készülőben van, ami a DAS-hez hasonló lesz, az más, hogy mi ezt külső szemlélőként egyelőre nem láthatjuk. Amikor először láttam a kettős tengelyű kormányzási szisztémát, azt gondoltam, szinte megszégyenítik ezzel a többieket. Úgy vélem, idén is a Mercedes lesz a csúcson” – fogalmazott Russell.

Bár Fernando Alonso nem osztja azt a véleményt, hogy a DAS olyan nagyon sokat hozna a konyhára körönként (ellentétben például a DRS-sel, vagy éppen korábban az F-csatornával), de a Red Bullnál úgy számították ki, hogy a Mercedeshez képest meglevő, nagyjából két tizedes hátrány éppen ennek az újításnak köszönhető. Ha a zsinórban hat bajnoki elsőséget begyűjtő német gyári istálló továbbra is hasonló innovációkkal rukkol elő, akkor még évekig a csúcson maradhat. A téli felkészülés ma is folytatódik Barcelonában az utolsó előtti tesztnappal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: