DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg sem a Ferrarit, sem Vettelt nem temeti

Bár az eddig látottak arra utalnak, hogy a Mercedes idén is dominálhat a mezőnyben, Nico Hülkenberg biztos abban, hogy idén Sebastian Vettel és a Ferrari is beleszólhat a végső győzelembe, sőt a Red Bull úgyszintén odaérhet.

2018-ban és 2019-ben is jócskán láthattunk ki nem kényszerített hibákat Sebastian Vetteltől, az olasz istállónál pedig úgy tűnik, megtörtént az őrségváltás. A tavaly remekül bemutatkozó és a tabellán is előrébb végző Charles Leclerc-rel hosszabb távra is elkötelezte magát a Scuderia, Vettel szerződése viszont az idény végén lejár.

Bár úgy tűnik, hogy az évtized elejét látványosan uraló Vettel csillaga leáldozóban van, ezzel nem mindenki ért egyet. A három éven át a Renault-nál versenyző, ám az idei szezonra ülés nélkül maradó Nico Hülkenberg honfitársa feltámadását várja 2020-ban. Vajon van még visszaút a csúcsra a sokat bizonytalankodó német számára egy olyan Ferrariban, amely ráadásul az eddigi tesztnapokon erősen csalódást keltőnek mutatkozott?

Hülkenberg szerint Vettel igenis visszatérhet a legjobbak közé


„Ne zárjuk ki Sebastiant az esélyesek köréből! Mindig minden helyzetből képes még erősebben visszatérni. Charles Leclerc személyében igen erős csapattársra akadt, aki ráadásul a szerződéshosszabbításának köszönhetően még inkább magabiztos lehet idén” – ecsetelte véleményét Hülkenberg az AFP-nek.

„A Ferrarin kívül még a Red Bullban is bízom, hogy erős szezonjuk lehet. Jó előérzetem van, hogy sikerült a nagy előrelépés és idén megszorongathatják a Mercedest. Max Verstappen már tavaly is harmadikként végzett Lewis Hamilton és Valtteri Bottas mögött és a Ferrarik előtt. A saját jövőm? Egyelőre teljesen nyitott kérdés, egyelőre átmeneti szünetet tartok a versenyzésben” – fogalmazott Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: