DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Az olasz sajtóban leoltották a Ferrarit

A barcelonai tesztelésen enyhén szólva nem villogott a Scuderia, technikai hiba és hatalmas hátrány a fő riválisok mögött. Az olasz újságíró úgy véli, a Mercedes és a Red Bull elérhetetlen.

Leo Turrininek igazán komoly belátása van a Formula-1, különösen a Ferrari működésére. Bár az év eleji ígéretek jól hangzottak, egyelőre a háromnapos tesztelésen rettentő gyengén muzsikált a vörös istálló. A Mercedes szárnyalt, a Red Bull is egészen biztatóan mozgott, a vörösök azonban a vert mezőnyben.

Bár az elmúlt évek kudarcai után arra lehet következtetni, hogy a Scuderia szándékosan rejtegeti erejét ahelyett, amit az elmúlt években tett, hogy a tesztelésen rendre a legjobb időt autózta valamelyik pilótája, aztán a szezonnyitón a Mercedes feltekerte a motort és jött a koppanás. A veterán olasz újságíró azonban pesszimista.

Rejtegeti tudását a Ferrari, vagy valóban ennyire félretervezték az idei gépet?


„Az SF 1000-es első aerodinamikai csomagja nem működik. A 2019-ben tapasztalt problémákat egyáltalán nem sikerült megoldani még. Az autó alulkormányzottságtól szenved, így körönként jócskán gyengébb a teljesítménye. Még rettentően messze jár a Mercedes és a Red Bull szintjétől” – ecsetelte véleményét Leo Turrini a Quotidiano című lapban.

A jövő heti tesztelésen még lehet alakítani az autón, de alapvetően a kiindulópont ugyanez a csomag marad. „Jövő héten Barcelonában a Ferrari biztosan végez néhány fontos változtatást és az utolsó tesztnapon igyekszik majd megmutatni a maximumot, mi a lehetséges legjobb teljesítmény, amit jelenleg el tudnak érni. Sok szerencsét és jó hétvégi munkát!” – tekintett előre Turrini.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: