DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ezúttal a Ferrari rejtegeti valódi erejét

Sebastian Vettel egyértelmű utalást tett arra, hogy a vörös istálló még közel sem mutatta meg, valójában mire is képes. A barcelonai tesztelés eddig egyáltalán nem a Ferrariról szól, a Scuderia titkolózik.

Sem Charles Leclerc, sem Sebastian Vettel nem igazán jeleskedett eddig a legjobb köridők tekintetében Barcelonában. A Mercedes és a Red Bull mögött általában alaposan elmaradtak a Ferrari pilótái, de a négyszeres világbajnok német így is érzi, hogy autójának aerodinamikai jellemzői jócskán javultak.

„Hogy több leszorítóerővel rendelkezünk-e, mint korábban? Igen. Első látásra a riválisok gyorsabbnak tűnnek, mint mi, de jelenleg nem is figyeltünk eddig a köridőkre igazán. Az autót vezetve azonban érezhető, hogy mi az, ami jobb lett és mi az, ami nem” – idézi Sebastian Vettelt a Gpblog.com.

Vettel elismerte, hogy a Ferrari még közel sem mutatott meg mindent


„A kanyarokban egyértelműen előreléptünk, az autó összességében jól viselkedik. Vannak olyan tulajdonságai, amik ugyanolyanok, mint tavaly. De még túlságosan korai ítéletet mondani, még bőven van idő és tér, hogy a beállításokat megfelelően finomhangoljuk.”

És végül talán a legfontosabb a négyszeres világbajnoktól. „A tesztelési időszakban még nem mutatunk meg a riválisoknak mindent, amivel rendelkezünk. A motort csak Melbourne-ben tekerjük majd fel” – figyelmeztetett Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: