DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren nem fogja lemásolni a Mercedes rendszerét

A wokingi istálló kiválóan kezdte a téli tesztelési időszakot Barcelonában. A figyelem azonban a Mercedes érdekes, de legális kormányrendszerére irányul, amit a McLaren biztosan nem fog lemásolni.

A korábbi évek vergődése után tavaly végre feltámadt poraiból a patinás istálló és bár ez csak egyetlen, szerencsével megszerzett dobogós helyezést eredményezett, a McLaren fölényesen került a középmezőny elejére. Könnyedén kaparintotta meg az év végi negyedik helyet az azonos motorral versenyző Renault előtt.

Természetesen a McLaren figyelmét sem kerülte el a Mercedes trükkös és egyben forradalmi újítása a DAS-rendszer (kettős tengelyű kormányzás), de eszük ágában sincs lekopírozni az elmúlt napok beszédtémáját szolgáltató szisztémát. Sokkal inkább szeretnének más területekre összpontosítani, az eddig elvégzett munkával pedig nagyon elégedettek.

A McLaren-főnök nagyon elégedett az eddigi munkával


„Először is szeretném emelni kalapom a Mercedes előtt, hogy egy ilyen nagyszerű újítással jelentkeztek, ilyet is láthatunk a Formula-1-ben. Szintén kalapemelés jár azért a hírverésért, amit ezzel a Mercedes saját maga számára szerzett” – ecsetelte véleményét Andreas Seidl csapatfőnök a Gpfans.com hasábjain.

„Egyelőre nem sokat tudok a rendszerről, ezért nem is igazán tudnám helyesen megítélni, mit hoz ez a konyhára. A mi csapatunk viszont egészen más területekre összpontosít, ahol még javulnunk kell, ott sokkal nagyobb előrelépésre látunk esélyt, minthogy egy más rendszert próbáljunk lemásolni a Mercedesről.”

Egyedül Lando Norrisnak akadt egy kisebb technikai problémája pénteken, ezt leszámítva a McLaren-Renault megbízhatóan és gyorsan körözött Barcelonában. „Őszintén szólva, több okból is nagyon nagyon boldog vagyok azzal, ahogy eddig a dolgaink alakulnak. Először is, a megbízhatóságunk eddig egészen jónak tűnik. Hosszú évek óta ez volt a legjobb év eleji kezdés a McLarentől, ez egy remek jutalom azért a megfeszített munkáért, amit a csapat az elmúlt hónapokban mutatott, ez pedig kifizetődni látszik” – fogalmazott Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: