DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Piros zászlók és Mercedes-előny az első teszthét végén

A barcelonai felkészülés harmadik napja tartogatta az eddigi legtöbb műszaki hibát. A megszakítások közepette ismét a Mercedes volt a leggyorsabb, miközben a Ferrari hátrányban van.

Háromszor nyolc órányi gyakorlást követően véget is ért a 2020-as Formula-1-es előszezoni teszt első fele. A pénteki nap minden eddiginél több piros zászlós megszakítással zajlott le, miközben a Mercedesek a tavalyi legjobb időt megdöntve, rendületlenül rótták a köröket. A címvédőknél a három nap során semmilyen jelentős fennakadás nem történt, nem úgy a többieknél.

 mercedesz2020teszt1



Ma a Ferrariban és a Williamsben is motort kellett cserélni, emellett a Renault erőforrásával is akadt egy háromnegyed órás probléma, a Haas pedig már kora délután összecsomagolt. Összesen négyszer volt ma edzésmegszakítás, ami duplája az előző két napon látottaknak. A Ferrarinak egyelőre nem áll jól a szénája, eddig megtett távban és tempóban is elmaradnak a Mercedestől, Mattia Binotto csapatvezető pedig egyértelmű lemaradásról beszélt. Tőlük jobb helyzetben van a Red Bull, ami ma délelőtt Max Verstappennel a volánnál többször is rálicitált Valtteri Bottas legjobb körére. A Mercedes délre azonban kimutatta foga fehérjét, a finn egészen 1:15,7-ig faragta a referenciaidőt, amihez a többiek a nap további szakaszában nem tudtak mit hozzáfűzni. 1,3 másodperces előnnyel zárták a pénteket.

A legrosszabb napja a Haasnak volt, Grosjeannak délelőtt problémái akadtak az autóval, délután Magnussen pedig mindössze négy kört tudott teljesíteni, mielőtt defekt miatt a kavicságyban kötött ki. Számukra az első teszthét órákkal a leintés előtt véget ért, mindössze félszáz kört mentek ma. Tőlük némileg jobb teljesítményt nyújtott ma a Williams, ami a motorcsere után 69 körig jutott. 

A mai nap végeredménye:

 tesztpentekered2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: