DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hátrányról beszélt a Ferrari csapatvezetője

A teszt alapján úgy tűnik, jelenleg a Mercedes és a Red Bull is a Ferrari előtt van, de egyértelmű képet a szezonnyitó előtt biztosan nem kapunk – nyilatkozta Mattia Binotto.

A 2020-as F1-es téli teszt első három napjából kiindulva nincs túl nagy önbizalma a Ferrari istállójának, ugyanis a jelenlegi állás úgy fest, hogy a vörösök csak a harmadikak az erősorrendben. Az SF1000 szerdán a 11., csütörtökön pedig a 6. legjobb időt futotta (mindkétszer minimum egy másodperces hátránnyal), ma pedig egy motorhiba miatt csak egy jelentősen lerövidített napot tudott teljesíteni. A „nem túl optimista” Binotto elárulta első benyomásait, amelyek azt mondják, a Mercedes és a Red Bull is gyorsabb tőlük.

binotto-portre-20194



„Hogy mennyivel, azt nagyon nehéz lenne megmondani. Ki fogjuk elemezni az adatainkat, de nem hiszem, hogy jelen pillanatban képesek lennénk az ő tempójukra. Hogy vannak-e aggodalmaink? Igen, viszont túl korán van még ahhoz, hogy teljesen átlássuk a helyzetet. Az utóbbi három nap fontos volt számunkra, mert legalább az adatokat kigyűjtöttük, így tisztább képet kaphatunk. Ami még ennél is fontosabb lesz, hogy a megfelelő fejlesztési irányba induljunk el. Hosszú a szezon, szóval lesz időnk felzárkózni, de először várjuk meg a jövő hetet és az Ausztrál Nagydíjat, hogy kiderüljön a valódi erősorrend” – idézte őt a Motorsport.

Arra a kérdésre, hogy az SF1000 képes-e legyőzni a Mercedest, Binotto egyelőre nem tudott egyértelmű választ adni. „Ezt még túl korai megmondani. Ha a teljes szezont nézzük, akkor szerintem igen, de Ausztráliában talán nem. A valós teljesítményre ott derül fény, de 22 verseny nagyon sok, sok minden változhat ennyi idő alatt” – nyilatkozta Binotto, hozzátéve, hogy a szezonnyitóra jelentősebb fejlesztésekkel nem fognak készülni, előbb a jelenlegi csomag finomhangolásával foglalkoznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: