DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Hondának hatalmas segítség a két csapat, további nagy fejlődésre számítanak

Az utóbbi másfél év legkellemesebb meglepetése a korábban csak szenvedő japán gyártó ugrásszerűen javuló teljesítménye volt. 2020-ban ismét nagy előrelépésre számítanak a Hondánál.

Nem elég, hogy 2015-ös visszatérésükkor egy borzalmasan gyenge és megbízhatatlan erőforrással jelentkeztek a japán gyártó részéről, de még az a hátrányuk is megvolt, hogy míg a riválisok 2-3 istállót láttak el motorokkal, a Honda exkluzív szerződéssel rendelkezett a McLarennel. A kevés tesztelési lehetőség miatt pedig sokáig benne is ragadtak a mocsárban.

A fordulat már 2018-ban beállt a Toro Rosso oldalán. Tavaly pedig már a Red Bull is összeállt a McLarentől kiebrudalt Hondával és Max Verstappen vezérletével három futamgyőzelem és számos más dobogós helyezés is jelezte, jó úton járnak. A japánok úgy érzik, ez még közel sem a csúcs, még jócskán tudnak fejlődni.

A Honda és a Red Bull eddig nagyon hatékonyan működik együtt, jönnek is a sikerek


„Ami a szabályokat illeti, technikailag szinte semmit nem változnak a motorok tavalyhoz képest. Ezért erősen építhetünk arra a rengeteg adatra és tapasztalatra, amit tavaly négy autóval gyűjthettünk. Mivel a Red Bull-család mindkét csapatát mi láttuk el erőforrásokkal, ez jócskán felgyorsíthatta fejlesztési ütemünket és idén is ugyanígy szeretnénk folytatni” – mondta el Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

„Őszintén hiszek abban, hogy további, hasonló előrelépéssel jelentkezhetünk és még a tavalyinál is jobb eredményeket érhetünk el. De ebben a sportágban csak akkor ítélhetjük meg, mire is vagyunk képesek, amikor már látjuk, mit tudnak a riválisok, tehát a versenyévad kezdetéig nem ismerjük igazán az erőviszonyokat, így lehetetlen megítélni, pontosan milyen sikerek várnak ránk idén” – tette hozzá a japán szakember.

Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján idén nem kizárólag a Red Bullra, hanem a nagyon megerősödő és erősen átalakuló Alpha Taurira is oda kell figyelnünk, a tavalyinál is komolyabb tényező lehet a Red Bull testvércsapata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: