DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Red Bullnak nincs többé fiókcsapata

Az energiaitalosok főtanácsadója szerint az új Alpha Tauri immáron megszűnt a Red Bull juniorcsapataként működni. Még szorosabb együttműködésük mindkét fél számára gyümölcsöző lehet.

A szabályok adta összes lehetőséggel élni kíván a Red Bull és a Toro Rossóból újjászülető Alpha Tauri. Dr. Helmut Marko elmondta, sokkal közvetlenebb támogatást fog élvezni az eddigi fiókcsapat, amelynek immáron nem ez lesz a státusza, sokkal inkább testvércsapatként működik majd tovább és ez rengeteg előnnyel jár majd.

„A nagyobb nyilvánossággal és a névváltozással együtt járt az is, hogy jóval nagyobb tőkével működhet majd az újjászervezett istálló, emiatt pedig a többi lehetséges forrásra is megnőtt az igény.”

„Az egyértelmű átalakulás után az AT is szintet léphet és nem a juniorcsapatunkként, hanem sokkal inkább a testvércsapatunkként működik tovább. Ami csak kapacitásunkból kitelik, azt innentől az Alpha Tauri is megkapja” – mondta el Dr. Helmut Marko a Motorsport-magazin.com szakportálnak.

Még többet kaphat a Red Bulltól a Toro Rossóból átalakult Alpha Tauri


A szabályok azonban nem engedik, hogy négy teljesen egyforma autó álljon fel a rajtrácsra. Az év elején látható AT01-es óriási mértékben hasonlítani fog a 2019-es Red Bullhoz, néhány hónap múlva azonban drasztikus fejlődésen eshet át a testvércsapat autója, egyelőre az időkorlát miatt az új fejlesztések egy nagy része nem kerülhetett fel az AT01-esre.

„A Red Bull Racing olyan fejlődési ütemmel jelentkezett, ami még nekünk is nagy kihívást jelentett. Nagyjából 3-6 hónapnyi idő az, amit az Alphának be kell hoznia, de azt a hatalmas fejlődést, amit az RB-nél már láthattunk, nagyjából a szezon közepén az Alpha Taurinál is látni fogjuk” – tekintett előre Marko.

Kíváncsian várhatjuk, hogy a 2020-as év derekán milyen teljesítménnyel jelentkezik majd a teljesen újjáalakuló és a Red Bull még szorosabb technikai együttműködését élvező Alpha Tauri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: