DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen igen ambiciózus célt tűzött ki maga elé

A Red Bull holland pilótája már korábban is arról beszélt, hogy szeretne a világbajnoki címért csatázni, most azonban konkrét célt is megjelölt az évad során. Vajon elég lesz erre a Red Bull-Honda?

A versenyautótól és saját magától is egyértelmű fejlődést vár Max Verstappen az idei évben. Mindenképpen szeretné megtörni a Mercedes 2014 óta tartó uralkodását és az eddigi hírek alapján erre meg is lesz az esélye a téli szünetben is remek előrelépést bemutató Honda-motorral.

Már a 2019-es szezon második felében is kétségtelenül odakerült az élmezőnybe a holland, három futamgyőzelmet aratott és a viadalok többségén legalább a dobogós helyezés összejött. A hajrá szintén jól sikerült a Red Bullnak, az utolsó két versenyt például egy első és egy második hellyel zárta.

Verstappen minden egyes versenyen szeretne dobogóra állni


Idén minden egyes pályán úgy szeretne teljesíteni, hogy a végén pezsgőzhessen. „Úgy gondolom, csapatként képesek leszünk a világbajnoki címért csatázni, most tényleg jók akarunk lenni. Csak idővel láthatjuk meg, hol is állunk a riválisokhoz képest, de az természetes, hogy mindent megteszünk azért, hogy minél nagyobb előrelépéssel jelentkezzünk” – ecsetelte véleményét Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

„Abszolút megfelelő úton haladunk. Remélem, a szezon összes versenyén legalább a dobogóra esélyesek leszünk és azt is, hogy a pályán komoly izgalmakat élhetünk meg. Készen állok a kihívásra és alig várom, hogy ez megtörténjen” – tekintett előre a nyolcszoros futamgyőztes holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: