DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Verstappen még a győzelmeiben is hibát keres

Max Verstappenben igazi nyertes mentalitás dolgozik, még egy-egy győzelmet sem tekint feltétlenül tökéletesnek. Ha idén világbajnok lesz, megdönti Sebastian Vettel egyik érdekes csúcsát.

Rendkívül fiatalon, már tizenhét esztendősen bekerült a Formula-1-be Max Verstappen és nagyon gyorsan versenyképesnek bizonyult. Amióta a Red Bullhoz került, magasabbra került a léc. A korábbi években rengeteg felesleges és sokba kerülő hibát követett el a fiatal holland, ám 2019-ben egészen érett versenyzéssel jelentkezett.

A két Mercedes-pilóta mögött sikerült is megcsípnie az összetett harmadik helyet, teljesítményét három futamgyőzelemmel és számtalan dobogós helyezéssel húzta alá. Amennyiben 2020-ban megnyerné a világbajnoki címet, sikerülne elvennie a valaha volt legfiatalabb F1-es világbajnok titulust Sebastian Vetteltől. Ebben a folyamatosan fejlődő Red Bull-Honda lehet a legnagyobb segítségére.

„Igen, valóban nagyon jó lenne, ha sikerülne. De én lehetőleg mindig a bajnoki címekért akarok harcolni, akár a legfiatalabbként tudnám ezt megtenni, akár nem. Remélem, idén máris jó esélyem lesz rá, mindent bele fogok adni. Biztos vagyok abban, hogy remek évünk lesz, de természetesen még várnunk kell, hogy pontosan lássuk, mi a helyzet” – nyilatkozta Max Verstappen az Auto Zeitung című lapnak.

Verstappen úgy érzi, szinte nem létezik tökéletes győzelem számára


A fiatal holland eddigi százöt nagydíjából nyolcszor haladt át elsőként a célvonalon. Egyik legszebb győzelme a tavalyi Német Nagydíjon aratott sikere volt, ám ott is azt érezte, nem végzett tökéletes munkát.

„Még egy futamgyőzelem is lehetne sokszor kicsit jobb. Néhányan úgy ünneplik győzelmeiket, hogy minden tökéletesen alakult, én viszont ilyenkor is tudok aggodalmaskodni, velem szinte mindig ez a helyzet. Édesapámnak nagy szerepe van ebben, a régebbi időkben is, amikor nyertem, akkor kiemelte, hogy valóban, viszont itt és ott elkövettem hibákat.”

„Mindig is kritikus szemmel figyelte a teljesítményemet, minden egyes hibára felhívta a figyelmemet. Régebben nem értettem egyet ezzel a módszerével, de ma már megértettem, miért csinálta. Utólag nézve ugyanis valóban nagyon hasznos volt számomra ez a hozzáállás” – tette hozzá a holland ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: