DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko és a Honda kizárja a körből Alonsót

Gyakorlatilag teljes lehetetlenség elképzelni, hogy Fernando Alonso a Red Bull-lal térjen vissza a Formula-1-be. Ennek rögtön két fontos oka is van, amiből egyik sem orvosolható. Ezt elszúrta a spanyol.

Alig telik el hónap úgy, hogy ne olvasnánk híreszteléseket arról, hogyan és kivel térhet vissza reális eséllyel a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a száguldó cirkuszba. Bár a tehetségét soha senki nem vitatta, az idő is jócskán ellene dolgozik, valamint az, hogy igen sok istálló látóköréből jó ideje kiesett ilyen vagy olyan okból.

Bár a McLarentől jó viszonyban vált el (másodjára), a wokingi istálló továbbra is csak a középmezőny tagja és nem valószínű, hogy a spanyol pilóta vissza akarna térni olyan gárdával, amelyikkel a dobogós helyezésekre sincs reális esélye. Igaz, 2021-től az új szabályok akár teljesen fel is boríthatják az eddigi erőviszonyokat.

Korábban a Red Bull többször is meg akarta szerezni Alonsót, most már nem szeretné


Többször is felröppent a hír, hogy a Red Bull színeiben érkezne meg újra a mezőnybe Alonso, az istálló főtanácsadója azonban gyakorlatilag kategorikusan kizárja, hogy a spanyol ász náluk kötne ki. Egyrészt a kora miatt, másrészt pedig, mivel motorszállítójukkal rendkívül elégedettek, a Honda viszont fagyos viszonyban van a kétszeres világbajnokkal, aki annak idején többször is kőkeményen kritizálta a japán gyártót. A hírek szerint a Honda még Alonso Indy 500-as szerződését is igyekszik meghiúsítani, hiába szeretné őt Michael Andretti megszerezni.

„A dolgok jelenlegi állása szerint abszolút lehetetlenség elképzelnem, hogy Fernando Alonso a Red Bull csapattal térne vissza a Formula-1-be. Ennek két igen fontos oka is van. Először, az Alonso és a Honda közötti kapcsolat, ami véleményem szerint javíthatatlan” – nyilatkozta Dr. Helmut Marko a Motorsport-Magazin.com szakoldalnak.

„Másodszor pedig az egész F1-es struktúránk a juniorprogramunkra épül, ami azt jelenti, hogy arra törekszünk, hogy saját fiatal tehetségeinket juttassuk el a versenyzés csúcskategóriájába. Ha leszerződtetnénk Alonsót, ő lenne ez egész mezőny legöregebb pilótája, ami teljesen ellentétes eddig követett filozófiánkkal” – mutatott rá Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: