DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda nagyon elégedett a téli fejlődéssel

Eddig sem várta éppen pesszimista hangulatban a 2020-as szezont a Red Bull, de még inkább feldobja őket, hogy motorszállító partnerük, a Honda a jelek szerint újabb remek előrelépést ért el.

2015 és 2017 között csak szenvedett a japán gyártó a McLaren oldalán, az erőforrás lassúnak és rendkívül megbízhatatlannak bizonyult, semmi köze nem volt a három riválishoz. A 2018-as építkezés a Toro Rosso (azóta Alpha Tauri) oldalán azonban új irányvonalat adott, tavaly pedig Max Verstappen vezetésével már három futamgyőzelmet is begyűjtöttek.

Az évad második felében egyértelműen felzárkózott a Honda is motorerőben, sőt, egyes vélemények szerint a Ferrarin kívül a többi riválist át is tudta lépni. 2020-ban nyíltan kimondva is a bajnoki címért szállnak harcba, leginkább a fiatal holland pilóta vezérletével, ehhez pedig újabb önbizalombombát jelent, hogy Japánból ismét biztató hírek érkeznek az istállóhoz.

„A Honda nagyon boldognak tűnik jelenleg, a motorfejlesztés terén már a tavalyi év folyamán stabil fejlődést sikerült felmutatniuk. A 2019-es utolsó variáns is egy újabb szintre lépett. Az új fejlesztés szintén kiváló eddig, már igen hosszú ideje próbálgatják a tesztpadon” – idézi Christian Horner csapatfőnököt az Autosport.com szakoldal.

A Red Bull reményeit tovább erősítik a Hondától érkező hírek


„Természetesen mi is szorosan együttműködünk a gyártóval, hogy minél tökéletesebben sikerüljön az erőforrás beillesztése a karosszériába. Átragad ránk is az a komoly motiváció és vágy a versenyképességre, a tavalyi három győzelmünkre pedig bátran építhetünk.”

„Rendkívüli módon összpontosítanak arra, hogy ismét szintet lépjenek a Hondánál. A pálfordulás pedig egészen fenomenális, ha visszaemlékszünk arra, hol is jártak öt évvel ezelőtt és hol tartanak most. Ez több, mint lenyűgöző” – tette hozzá Horner.

Osztja a lelkesedést Max Verstappen is. „A Honda tavalyi évben mutatott fejlődése kiváló volt. Az év vége felé egészen közel kerültünk a Mercedeshez is, emlékezzünk csak vissza Brazíliára, a Pierre Gasly és Lewis Hamilton közötti gyorsulási versenyre. A Ferrari azért még előttünk jár, de a téli szünet folyamán a Honda megint remek előrelépéssel jelentkezett. Csak később tudhatjuk meg, hogy a riválisok hol járnak, mivel biztos, hogy ők is egyre javulnak, de jelenleg azt remélem, hogy mi nagyobbat léptünk előre, mint a vetélytársak” – nyilatkozta Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: