DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Todt szeretné, ha Leclerc világbajnok lenne

Az FIA elnöke szívesen látná Charles Leclerc bajnoki győzelmét a Formula-1-ben. A Ferrari egykori csapatfőnöke ugyanakkor elismerte, döntő többségében minden az autón múlik.

Örökre beírta magát a Scuderia aranykönyvébe Jean Todt, aki másfél évtizedes csapatfőnöksége során szinte a porból építette újjá és virágoztatta fel az akkor már csak nevében nagy istállót. A kilencvenes évek második felében már ismét komoly tényezőként kellett számolnia mindenkinek a vörös istállóval, de az új évezredben indult meg igazán a szekér.

Michael Schumacher vezetésével zsinórban öt egyéni világbajnoki címmel jelentkezett a Ferrari, dominanciája hasonló volt ahhoz, mint amit most a Mercedestől látunk. Lewis Hamilton egyik legnagyobb kihívója Charles Leclerc, ám azt az FIA elnöke is elismeri, a monacóinak csak akkor lehet reális esélye, ha győzelemre alkalmas technikát kap, ugyanis a siker 80%-ban a versenyautón múlik.

A Ferrari is egyértelműen beállt Charles Leclerc mögé?


„Az istállónak biztosítania kell egy olyan stabil versenyautót Charles számára, amivel rendszeresen képes versenyeket nyerni. Kívánom, hogy világbajnokká váljon, mivel nagyon is megérdemli. De minden az autón múlik” – ecsetelte véleményét Jean Todt a La Gazette de Monaco című lapban.

„Számomra egyértelmű, hogy a világbajnoki cím megnyerésében 80% múlik a jó versenyautón és 20% a pilóta tudásán. Charles-nak pedig megvan minden ebből a bizonyos 20%-ból” – tette hozzá az egykori legendás francia csapatfőnök.

Leclerc ráadásul a Ferrari teljes támogatását is maga mögött tudhatja, az ő jövőjét semmilyen veszély nem fenyegeti, ellentétben csapattársával, Sebastian Vettel szerződése ugyanis az idény végén lejár és tavalyi produkciójánál jóval többet kellene nyújtania ahhoz, hogy vele is hosszabbítsanak a vörös istállónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: