DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Turrini: Vettel most már kényszerpályára került

A Ferrarinak a kiszivárgott hírek szerint gondjai akadtak az új autó aerodinamikájával, ráadásul mindkét pilóta vezér akar lenni. A négyszeres világbajnok Vettelnek azonban nincs sok lehetősége.

A Scuderia egyértelmű jelzést adott versenyzői felé azzal, hogy a 2015-ben a csapathoz érkező német szerződéshosszabbításával még jócskán várnak, miközben ifjú csapattársa, Charles Leclerc január óta biztonságban érezheti magát, 2024 végéig szóló kontraktust kötött a vörösökkel.

Ezt nem kell senkinek túlmagyaráznia, a Ferrari hosszú távon letette a voksát a már tavaly is remeklő Charles Leclerc mellett, míg Vettelnek bizonyítania kell. De ha nem lenne hely az olaszoknál, akkor milyen egyéb lehetőségei maradnának a négyszeres bajnoknak? Reálisan nézve nem túl sok.

„A múlt héten arról beszéltem, hogy az eddigi szélcsatornás adatok nem igazán győzték meg a mérnököket. Bizarr volt látnom korábban azt a furcsa eufóriát, ami a Ferrari 2020-as esélyeit érintette. Igaz, hogy tavaly a Ferrari rendelkezett a legerősebb motorral, de ebből a legtöbb pályán nem igazán tudtak hasznot húzni” – mondta el a Ferrarinál bennfentesnek számító Leo Turrini a Pit Talk podcastjében. Éppen a napokban jelentette be Mattia Binotto csapatfőnök, hogy idén igyekeznek ezt a hibát kiküszöbölni és teljesen átépített autóval támadnak 2020-ban.

Vettelnek nem sok mozgástere maradt a Formula-1-ben


„Elég egyértelmű döntést hoztak viszont a pilótafelállás tekintetében azzal, hogy 2024-ig meghosszabbították Leclerc szerződését. Ezzel határtalan bizalmat sugároznak felé, hogy még inkább otthonosan érezze magát Maranellóban, ráadásul még testvére, Arthur is csatlakozhatott a vörösök akadémiájához.”

„Úgy gondolom, azzal, hogy Verstappen pedig a Red Bullhoz kötelezte el magát hosszabb távon, kétségtelenné vált, hogy hamarosan azt is bejelentik, hogy Hamilton pedig a Mercedesnél marad. A Ferrari könnyű helyzetben van, Vettel kontraktusa ugyan idén lejár, de teljes nyugalommal várhatnak, amíg eldöntik, ki legyen Leclerc mellett a másik versenyző.”

„Vettel egy kiváló bajnok, de azzal, hogy Verstappen hosszabb távon is a Red Bullnál marad, Hamilton pedig valószínűleg a Mercedesnél, így vagy egy negyedik csapatot keres meg és oda távozik, de ha jó eredményeket akar, akkor Leclerc mellett kell versenyeznie a Ferrarinál.”

„De ez csak akkor lesz lehetséges, ha a tavaly többször összekülönböző páros képes lesz összehangolni a munkáját és mindenről őszintén beszélni egymással, ebből pedig 2019-ben nem sokat láttunk” – fogalmazott Turrini.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: