DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Ferrari mérnökeit nem győzte meg az új autó

A Scuderia-közeli olasz újságíró, Leo Turrini szerint nincsen minden rendben az új modell körül. A szakíró Vettel Formula-1-es jövőjét pozitívabban látja, mint az Alfa Romeóét.

Olasz sajtóértesülések alapján a 671 kódjelű 2020-as Ferrari – amely február 11-én fog megmutatkozni a nagyközönségnek – sikeresen teljesítette a töréstesztet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a konstrukcióval minden rendben: Leo Turrini szerint a Ferrarinál elégedetlenek az új versenygéppel.

„Számomra úgy tűnik, hogy egyelőre a szimulátortól és a szélcsatornától befutó jelzések nem győzték meg a mérnököket. Tartsuk azonban észben, hogy még mindig van idő” – írta a számos ferraris forrással rendelkező újságíró a Quotidianón.



A szerző a médiát sűrűn foglalkoztató témát, Sebastian Vettel jövőjét is érintette. Ő nem temeti a négyszeres világbajnokot: „Nem vagyok olyan biztos abban, hogy 2020 lesz Vettel utolsó éve vörösben. Még inkább azt követően, hogy Verstappen hosszabbított a Red Bullnál. Vettelt a legkevésbé sem bántja az olasz sajtó ellenséges hangneme, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem igazán olvassa.”

Az Alfa Romeo Racing jövőjét viszont kevésbé látja fényesen. A spekuláció kapcsán, hogy a csapat főtámogatója elvesztésével ismét Sauberré válhat, így reagált: „Az Alfa Romeo F1-es szereplése Marchionne nagyszerű ötlete volt. Sajnos azonban a Giulia és Stelvio eladásai nem túlzottan izgalmasak” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: