DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sikeres törésteszten van túl a Ferrari

Nagyjából egy hónappal a hivatalos bemutató előtt a Ferrari 671-es kódnevű autója átment az FIA 15 pontból meghatározott töréstesztjén. Charles Leclerc pedig már idén harcba szállna a bajnoki címért.

A Sky Italia értesülései szerint a Ferrari 2020-ra tervezett Formula-1-es autója egy hónappal a bemutatót megelőzően már át is ment az FIA hivatalos töréstesztjén, melyre a Milánó melletti Bollate nevű városkában került sor.

Ez ugyanaz az épület, ahol néhány héttel ezelőtt az Alfa Romeo Racing 2020-as autója bukott meg az FIA 15 részből álló töréstesztjén, azonban nem aggódnak emiatt Hinwilben. Közben sajtóértesülések szerint már a Racing Point istállója is túl van a sikeres törésteszten.

Sikeres törésteszten van túl a Ferrari


A csapat esélyeiről Charles Leclerc-t kérdezték meg a napokban, nemcsak az idei, de a jövő évet illetően is, amikor új szabályok forgathatják fel az erőviszonyokat.

„Remélem, képes leszek harcolni a világbajnoki címért, de természetesen nagyon nehéz dolgom lesz. Rendkívül fontos lesz, hogy jól kezdjük meg a szezont, hiszen a csapatok rengeteg pénzt fognak beleölni a fejlesztésekbe a költségvetési sapka megérkezése előtt.”

„Próbálok már most annyira felkészült lenni 2021-re is, amennyire csak módomban áll. Úgy érzem, hogy az egy jó esztendő lesz” – mondta Charles Leclerc, aki tavaly – első ferraris évében – legyőzte négyszeres világbajnok csapattársát, Sebastian Vettelt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: