DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen kényszerből maradt a Red Bullnál?

Max Verstappen új, több évre szóló szerződést kötött jelenlegi csapatával. Az egykori F1-es pilóta szerint ment volna a holland a Mercedeshez, csak éppen ott zárt kapukat döngetett.

Hetek, de inkább már hónapok óta intenzív beszédtéma volt a száguldó cirkuszban, hogy 2021-re alaposan felbolydulhat a pilótapiac az élmenők körében is. Lewis Hamiltont a Ferrarival, Max Verstappent pedig a Mercedesszel hozták egyre gyakrabban összefüggésbe. A vörösök azonban január elején 2024-ig elkötelezték magukat Charles Leclerc mellett, így kicsi a valószínűsége, hogy a nyakára hoznák Lewis Hamiltont.

Néhány nappal később, nem kis meglepetésre Max Verstappen is több évvel meghosszabbította jelenlegi kontraktusát a Red Bull-Hondával, ez némileg nagyobb meglepetést keltett. Mindenki arra számított, hogy a holland megvárja az idény közepét és azután dönt csak majd a folytatásról. Könnyen lehet viszont, hogy egyszerűen nem is maradt más lehetősége, mivel máshova nem kellett. A bikáknál viszont kétségtelenül vezérpilóta lehet és mindenki lesi a kívánságait.

Chandhok szerint Verstappen ment volna a Mercedeshez, csak nem akarták szerződtetni a hollandot


„Először bejelentették Leclerc hosszabbítását, ami szerintem szinte magától értetődő volt. Véleményem szerint az első szezonban le akarták mérni, mit is tud és most, hogy már tisztában van vele a Scuderia, hogy hozza a kívánt szintet, nem sok időre volt szükségük az új szerződés véglegesítéséhez és nyilvános bejelentéséhez” – idézi Karun Chandhokot a Gptoday.net szakportál.

„Verstappen esete sokkal érdekesebb, mert ez a lépés egyértelmű jelzése annak, hogy nem megy a Mercedeshez. Úgy gondolom, az egyetlen csapat, amely elcsábíthatta volna Maxet a Red Bulltól, az éppen a világbajnoki címvédő istálló lett volna. Számomra egyértelmű az üzenet, a Mercedesnél zárt kapukat talált, így aláírt újra a Red Bullhoz.” A Renault szerint ugyan a francia gyártó erőforrásai jobbak, mint a Honda (és a Mercedes), gyári istállójuk egyszer sem állhatott tavaly dobogóra, míg a Hondának ez még a Toro Rossóval is kétszer összejött. A Red Bull pedig rendszeresen futamgyőzelemért küzdhetett.

„Lehetetlen megválaszolni azt a kérdést, hogy ha Verstappen és Hamilton egy csapatba kerülne, melyikük kerekedne felül. 1988-ban sem lehetett tudni előre, hogy a McLarennél Senna, vagy Prost lesz-e jobb a végén. Nagyon szívesen megnézném a két nagyágyút egymás ellen, de jelenleg úgy tűnik, hogy sajnos ez nem fog megtörténni” – fogalmazott Chandhok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: