DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff meg akarja állítani Hamiltont

2014 óta elképesztő sikersorozatot mutat fel a Mercedes és Lewis Hamilton párosa. A brit ász a Ferrari felé kacsintgat, de Toto Wolff célja, hogy pilótájának eszébe se jusson a riválishoz igazolni.

Michael Schumacher az új évezred elején jelentkezett egy kivételes sikersorozattal az addigra (többek között általa) remekül felépített Ferrarinál. Zsinórban öt egyéni világbajnoki címet nyert a Scuderia, majd a sorozatos szabályváltoztatásokkal 2005-ben sikerült letörni a Ferrari egyeduralmát.

Lewis Hamilton sok tekintetben még ezen a szérián is túltesz, 2014 óta szinte megállíthatatlan, hatból ötször vitte el a pálmát év végén, 2017 óta pedig zsinórban három, viszonylag sima bajnoki címet szerzett. A német gyártó szeretné megtartani sikerkovácsát, bár Hamilton már tárgyalt a vörös istállóval, ezt mindkét fél megerősítette. Igaz, vannak, akik kétségbe vonják, hogy valóban oda akarna igazolni, lehet, hogy csak zavart akar kelteni a fő riválisnál.

A Mercedesnél egyértelműen Hamilton lehet az elsőszámú pilóta


Az Ezüst Nyilak csapatfőnöke is készül a 2020 utáni időszakra. „Bárhogy is lesz a jövőben, elsőként egészen biztos, hogy Lewisszal és Valtteri Bottasszal tárgyalunk majd, ahogy eddig is tettük. Ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a versenyzőknek néha eltérő céljaik vannak” – magyarázta Toto Wolff a Motorsport-Total hasábjain.

„Alapvetően a legjobb versenyzők a legjobb autóban szeretnének vezetni. Ezt pedig egyelőre irányításunk alatt tartjuk. Addig, ameddig mi (a Mercedesnél) képesek vagyunk a legjobb csomaggal előállni, Lewisnak nem lesz érdeke, hogy bárhova máshova eligazoljon.”

„Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy vélhetően más élpilóták számára is vonzó a csapatunk, a következő hat hónap során az egyik fő feladatunk lesz, hogy a távolabbi jövőt is építsük” – tette hozzá a Mercedes csapatfőnöke. A rivális mindenesetre az idei autót Sebastian Vettel vezetési stílusához igyekszik igazítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: