DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jordan: A Mercedest legyőzni? Csak ha minden versenyen valaki kicsinálja őket

Az egykori csapatfőnök jövőre sem a Ferrarit látja az Ezüst Nyilak fő kihívójának, hanem Max Verstappent és a Red Bull-Hondát. Így sem hiszi, hogy normál körülmények között a Mercedes legyőzhető.

Eddie Jordan egyértelműen úgy gondolja, hogy 2020-ban is a Mercedes fogja uralni a Formula-1-es mezőnyt. Leginkább Max Verstappent tartja esélyesnek arra, hogy megtréfálja az utóbbi hat évadban megszakítás nélkül diadalmaskodó német gyártót, de sokkal valószínűbb, hogy Hamilton és Bottas újra a mezőny fölé kerekedik.

Csak akkor lehet esélye bárki másnak, ha a Mercedesszel történik valami szokatlan. Azt pedig már korábban is elmondta az ír üzletember, hogy szerinte Lewis Hamilton annyival jobb, mint bárki más a mezőnyben, hogy nincs igazán ellenfele, mindenkinél jobb és ez így is marad.

Jordan szerint a Mercedest jövőre sem kapják el a riváilsok


„A Red Bull és Verstappen lesznek a Mercedes fő ellenfelei 2020-ban. Abban azonban nem változott a véleményem, hogy szerintem egyértelműen az Ezüst Nyilak jelentik majd azt a mércét, amit a többieknek meg kell ugrani” – ecsetelte véleményét Eddie Jordan az Autobild című lapban.

„Ahhoz, hogy a többieknek bármi esélyük legyen, a Mercedesnek távoznia kellene a Formula-1-ből, vagy minden egyes versenyen valakinek ki kellene csinálnia az autóit. Ez a csapat minden egyes bajnoki címet besöpört a hibridéra kezdete óta. Addig, ameddig a jelenlegi szabályok életben maradnak, egyetlen ellenfélnek sincs reális esélye a Mercedesszel szemben” – mutatott rá Jordan. Ahhoz képest, hogy Cyril Abiteboul szerint a Renault a legerősebb, a Mercedes a leggyengébb motor a mezőnyben, egész jó teljesítmény...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: