DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan: Hamiltonnak nem kell tovább fejlődnie, nincs, aki legyőzhetné

Eddie Jordan a jelek szerint rendkívüli módon kedveli Lewis Hamilton vezetését a Formula-1-ben. Úgy véli, a hatszoros világbajnoknak semmi extrát nem kell nyújtania jövőre és jön is a hetedik.

Az egykori csapatfőnök úgy gondolja, Hamilton gyakorlatilag egy külön szintet képvisel, a saját ligájában versenyez, így semmi különleges javulásra nincs szüksége 2020-ban ahhoz, hogy könnyedén besöpörhesse hetedik bajnoki címét is. Szerinte csak hébe-hóba fordult elő idén is, hogy Valtteri Bottas, vagy a Ferrari-Red Bull páros az átlagosnál nagyobb ellenállást tanúsított volna.

Nemrég éppen arról beszélt Jordan, hogy Nico Rosberg is a legjobban tette, hogy 2016 végén visszavonult, mivel soha többet nem lehetett volna bajnok. „Sokan gondolják úgy, hogy Lewis idén akár az év egy korábbi szakaszában is bebiztosíthatta volna összetett elsőségét. De leggyakrabban csak arra volt szüksége idén, hogy a megfelelő időben a megfelelő dolgokat végezze, döntései helyesek voltak, például Austinban a második hely is tökéletes volt számára” – mondta el Eddie Jordan a Gulf Newsnak.

Jordan szerint Hamilton legyőzhetetlen, ha ő is úgy akarja


„Nagyon meg akarta szerezni ezt a hatodik elsőséget és ez össze is jött, így már jó ideje a következő szezonra gyúrhat, ahol könnyen lehet, hogy a hetediket fogja megnyerni. Nagyon jó formában van, ez nem is kétséges. Egy elkötelezett fiatalember, aki meg akarja mutatni mindenkinek, hogy továbbra is megvan a kellő sebessége, jönnek is sokan, hogy ezt lássák.”

„Őszintén szólva, nem igazán kell ennél többet tennie. Csupán arra van szüksége, hogy ugyanúgy folytassa, ahogy eddig, mert a mezőnyből igazán nincs senki, aki valóban képes lenne őt megszorítani. Ezért gondolom azt, hogy amióta csak megjelent itt, nincs nála jobb pilóta. Akkor és úgy dominál, ahogy ő akar” – tette hozzá Jordan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: