DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Jordan: Rosberg jól tette, hogy elment, soha nem lett volna már bajnok

2016 végén, alig néhány nappal világbajnoki címének megszerzése után Nico Rosberg azonnal távozott a Formula-1-ből. Eddie Jordan szerint tökéletes időben, mert sosem nyert volna újra.

2006-ban kezdte pályafutását a száguldó cirkuszban a fiatal német, tíz év múlva ért a csúcsra a Mercedes pilótájaként. Miután pedig Abu Dhabiban sikerült megszereznie első és egyetlen világbajnoki címét az évadzárón Lewis Hamiltonnal szemben, Nico Rosberg néhány nappal később váratlanul bejelentette visszavonulását.

Nagyon sokan akkor azzal vádolták meg, hogy egyszerűen nem mer ismét szembeszállni Lewis Hamiltonnal, aki ha jó formában van, jelentősen jobb nála, de 2016-ban egyszer összeállt a kép Keke Rosberg fiának. Eddie Jordan úgy gondolja, a lehető legjobban tette a Mercedes pilótája, hogy a csúcson abbahagyta, mivel Hamilton utóbbi években mutatott teljesítményét látva onnantól már csak lefelé vezetett volna az útja.

Jordan szerint Rosbergnek esélye sem lett volna Hamilton ellen 2016 után


„Így volt számára a legjobb. Nico nagyon okos volt, amikor úgy döntött, hogy visszavonul, mivel soha többet nem nyert volna bajnoki címet, látva Lewis mostanában is látott, kiemelkedő formáját” – mondta el véleményét Eddie Jordan, egykori csapatfőnök a Gulf News hasábjain.

„Már korábban is elmondtam, hogy Lewis a Mercedesnél a saját birodalmában van, úgy dominál, ahogy csak akar” – tette hozzá Jordan. Igaz, ami igaz, az utóbbi három szezont meggyőző fölénnyel nyerte Valtteri Bottas oldalán, aki három év alatt összesen hét futamgyőzelmet szerzett a Mercedesszel, miközben Hamiltonnak csak idén van már tíz elsősége és Austinban be is biztosította hatodik bajnoki címét. A két Ferrari-pilóta házon belüli versengése pedig külön jól jön a brit ásznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: