DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Ricciardo érkezhet Vettel helyére

Elméletileg mindkettőjüknek érvényes szerződése van 2020-ra, az olasz sajtó szerint azonban, amennyiben Sebastian Vettel mégis távozna a Ferraritól, Daniel Ricciardo ugrásra készen áll.

Szeptember vége óta a négyszeres világbajnok újra magára talált, futamot is nyert és szinte minden futamon harcban volt a győzelemért. Az időmérőkön is többször megtörte csapattársa nyár óta tartó sorozatát és gyorsabbnak bizonyult. Az istálló és a pilóta részéről is többször megerősítették, hogy jövőre is együtt folytatják.

A Brazil Nagydíjon azonban összeütközött a két Ferrari és a többség sokkal inkább tartja hibásnak Vettelt a koccanásban, aminek a vörösök nullázása lett az eredménye, valamint az, hogy Max Verstappen hirtelen kiváló helyzetbe került, hogy az év végi harmadik helyezést elhalássza a Scuderia pilótáinak orra elől.

Az olasz sajtóban a napokban jelent meg az a feltételezés, hogy a Ferrari vezetése azt fontolgatja, hogy Daniel Ricciardót hozza az istállóhoz. Vettel 2015 óta versenyez a Scuderia színeiben, most azonban nehezen találja a közös hangot az ifjú Charles Leclerc-rel, akire Ralf Schumacher szerint is a Ferrari a jövőt építi, nem Vettelre.

Képtelen megfelelően együtt dolgozni a két Ferrari-pilóta?


„A Ferrari jó ideje a következő évadra készül. A maranellói csapat számára közeledik az az idő, amikor döntést kell hoznia a jövőjéről, Mattia Binottónak pedig el kell döntenie, hogy Vettel és Leclerc között csak nehézségekbe ütközik a megfelelő együttműködést elérnie, vagy teljesen lehetetlen” – írja a newsmondo.it.

„Ha pedig Vettelnek idejekorán távoznia kellene, Ricciardo veheti át a helyét. A Brazil Nagydíj eseményei még inkább megkeverték a dolgokat, hiba lenne a Ferrarinak elkapkodott döntést hoznia. Ugyanakkor úgy tűnt az egész szezon során, hogy Vettel és Leclerc nem tud megfelelően együttműködni a csapat érdekében.”

„Mindketten a győzelemért mennek, ehhez pedig egymás ellen is csatázniuk kell, ez pedig ebben a komplikált szezonban nem igazán sikerült jól. A Ferrarinál rövidesen dönteni kell, hogy továbbra is a jelenlegi két pilótával mennek neki a jövő évnek, vagy kicsit megkeverik a kártyákat. Márpedig, ha az egyik versenyzőnek mennie kell, az nem valószínű, hogy Charles Leclerc lesz, akire egyébként a jövőjét építi a csapat. Akkor Sebastian Vettel távozik.

„Lewis Hamilton érkezése teljesen valószínűtlen, ha Charles-t megszabadítanák egy nagy tehertől, nem valószínű, hogy egy még nagyobbat kapna helyette. Leclerc kiváló fejlődése szinte kizárja Hamilton esélyeit egy ferraris ülésre. A leghihetőbb variáció Daniel Ricciardo érkezése lenne, aki jól kijön Charles Leclerc-rel és nem valószínű, hogy jelen helyzetében visszautasítaná a második számú pilóta szerepét a Ferrarinál, ha erre kérnék. Jelenleg ez körvonalazódik a Scuderiánál” – írja a newsmondo.it.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: